Τετάρτη 12.05.2021 | Εορτάζουν: Επιφάνειος, Επιφάνιος, Επιφανία, Θεόδωρος, Θοδωρής, Θόδωρος, Θεοδώρα, Δώρα, Θοδώρα, Δωρούλα, Ντόρα, Μυροφόρα

Εκδηλώσεις των Θεοφανείων των Γ.Ο.Χ.

ΤΟΠΙΚΑ19.01.2019 | 2:44 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Επίκαιρο υπήρξε το μήνυμα που ήρθε να στείλει το Σάββατο το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών, Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών, κ. Κοσμάς, κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις των Αγίων Θεοφανείων που τελέστηκαν και στο νομό μας με βάση το Παλαιό Ημερολόγιο.

Ο κ. Κοσμάς σε δηλώσεις του, πέραν εθιμοτυπικών ευχών για τη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων, που εορτάζεται σύμφωνα με το Παλαιό Ημερολόγιο στις 19 Ιανουαρίου, ήρθε να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις γύρω από το Μακεδονικό, απευθύνοντας έκκληση στους κυβερνώντες να παλέψουν για το καλό της χώρας και της Μακεδονίας, χωρίς να διχάσουν τους Έλληνες. Έστειλε το μήνυμα ότι η Μακεδονία ήταν και συνεχίζει να είναι Ελληνική, καλώντας το λαό και τους διοικούντες να μην χαρίσουν σε κανένα την Ιστορία της πατρίδας μας.

«Αρκετά μας έχουν κλέψει έως σήμερα, μνημεία που αποτελούν κομμάτι του πολιτισμού μας. Αρκετά μας έχουν συρρικνώσει έως έθνος, αρκετά μας υπέταξαν. Φτάνει πια οι διοικούντες οφείλουν και πρέπει να σκεφτούν για το όφελος της Ελλάδας, κι όχι προς όφελος της Γερμανίας. Η Ιστορία της Ελλάδας, δεν χαρίζεται, δεν δανείζεται σε κανένα. Ο Ελληνικός λαός είναι λαός της προσφοράς, με πορεία και μέλλον. Λυπάμαι γιατί κάποιοι, έστω λίγοι ωχριούν μπροστά σε αυτό», τόνισε μεταξύ των άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών, Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών, κ. Κοσμάς.

Κατά τα άλλα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στα Τρίκαλα τελέστηκαν με κάθε επισημότητα χθες το πρωί από τον Ιερό Ναό της, του Θεού Σοφίας. Στις εκδηλώσεις χοροστάτησε ο Σεμβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Γ.Ο.Χ. κ. Κοσμάς, τελώντας τη Θεια Λειτουργία και στην συνέχεια το Μέγα Αγιασμό. Αργότερα με πομπή προεξάρχοντος του Μητροπολίτη, ιερέων και μοναχών και πλήθος πιστών του Παλαιού Ημερολογίου, ακολούθησε ο Αγιασμός των Υδάτων στην κεντρική πεζογέφυρα του Ληθαίου ποταμού.

Κατά την κατάδυση του Σταυρού έπεσε στα νερά  και ανέσυρε το Σταυρό ο 38χρόνος Ευάγγελος Αργυρίου, από τα Τρίκαλα. Ο 38χρονος βούτηξε στα νερά για τρίτη χρονιά, ανασύροντας το Σταυρό για δεύτερη φορά, λαμβάνοντας την Ευλογία του Τιμίου Ξύλου και τις ευχές του κλήρου και του λαού.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop