Σάββατο 25.06.2022 | Εορτάζουν: Λίβιος, Λίβας, Λιβύη, Έρως, Έρωτας, Φεβρωνία, Φευρωνία, Φεύρω, Φέβρω, Φέβρα, Φεύρα, Φεβρούλα, Φευρούλα, Φευρωνίτσα, Φεβρωνίτσα

Εκδρομή του Συλλόγου Γυναικών Αμπελακίων στη Ρουμανία

ΤΟΠΙΚΑ14.10.2019 | 4:45 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου με την επωνυμία «Σύλλογος Γυναικών Αμπελακίων» πραγματοποίησε στις 2 Οκτωβρίου με 6 Οκτωβρίου εκδρομή στην Ρουμανία με προορισμό το Βουκουρέστι, την Σινάια και το Μπρασόφ.

Η αναχώρηση έγινε 07:00 το πρωί με λεωφορείο από τα Τρίκαλα για Προμαχώνα και έγιναν οι απαιτούμενες διατυπώσεις για διέλευση των συνόρων.

Έξω από την πόλη του Σαντάνσκι έγινε στάση για μεσημεριανό φαγητό. Κατόπιν περάσαμε έξω από το Μπλαγκόεβγκραντ και την Ντούπνιτσα και αφιχθήκαμε στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, την Σόφια.

Την επομένη, 3 Οκτωβρίου στις 08:00, δια μέσω Pleven έγινε άφιξη στο Ruse στα σύνορα Βουλγαρίας-Ρουμανίας όπου έγιναν οι απαιτούμενες διατυπώσεις και περάσαμε στην Ρουμανία. Στις 4 Οκτωβρίου αναχωρήσαμε για την Τρανσυλβανία. Περάσαμε από την Σινάια και επισκεφθήκαμε τα Καρπάθια Όρη την κατοικία το κόμη Δράκουλα όπου σήμερα αποτελεί το πλέον φημισμένο κάστρο της χώρας και με τα 57 δωμάτια του είναι εντυπωσιακό.

Συνεχίσαμε για το Brasov όπου περιηγηθήκαμε στην μαγευτική μεσαιωνική πόλη. Στις 5 Οκτωβρίου ξεναγηθήκαμε στην πόλη και επισκεφθήκαμε το «Σπίτι του λαού» (το μεγαλύτερο κτήριο της Ευρώπης), το Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Ρουμανίας, την Ρωμαϊκή πλατεία Charles de Gaulle, την Αψίδα του Θριάμβου, το προεδρικό Μέγαρο, το λαογραφικό μουσείο – χωριό.

Στις 6 Οκτωβρίου αναχωρήσαμε για Τρίκαλα. Η 5ήμερη εκδρομή μας στην Ρουμανία ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά το τουριστικό γραφείο «Meteora.Tours», των κ. Πολυγένη Δημήτριο & Τσιπόπουλο Θοδωρή και όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΡΑΤΣΑΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης