Παρασκευή 19.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Εκδρομή του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Τρικάλων στην Βουδαπέστη Βιέννη Βελιγράδι

ΤΟΠΙΚΑ28.06.2019 | 5:31 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας του Νομού μας, πραγματοποίησε εξαήμερη εκδρομή στην Βουδαπέστη στα παραδουνάβια χωριά στη Βιέννη και στο Βελιγράδι από 21 έως 26 Ιουνίου 2019.

Με την διάθεσή μας στον μέγιστο βαθμό ξεκινήσαμε από την πόλη μας με πρώτο σταθμό την Βουδαπέστη. Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας ή «Βασίλισσα του Δούναβη» ή αλλιώς «το Παρίσι της Ανατολής» είναι από τις πιο όμορφες Ευρωπαϊκές πόλεις η οποία είναι χτισμένη στις όχθες του Δούναβη, και χωρίζει την Βούδα από την Πέστη. Τα αξιοθέατά της πάμπολλα και εμείς επισκεφτήκαμε τα περισσότερα από αυτά. Η μέρα μας τελείωσε με την επιβεβλημένη κρουαζιέρα στο δεύτερο μεγαλύτερο ποτάμι της Ευρώπης τον Δούναβη.

Την επόμενη μέρα επισκεφτήκαμε τα παραδουνάβια χωριά το Σέντεντρε (Άγιος Ανδρέας) το Βίσεγκραντ και το Εστεργκοµ την πρώτη πρωτεύουσα του Ουγγρικού κράτους.

Η Βιέννη ήταν ο επόμενος προορισμός μας. Η μαγεία αυτής της πόλης μας άφησε άφωνους και όλοι μας καταλάβαμε ότι ο χρόνος μας ήταν πολύ λίγος για να την απολαύσουμε εξ ολοκλήρου. Είναι μια πόλη που όσο χρόνο και να διαθέσεις θα είναι πάντα λίγος.

Το Βελιγράδι μας εντυπωσίασε με την μεγαλύτερη εκκλησία στην Ευρώπη τον Άγιο Σάββα, με το εμπορικό του κέντρο στον πεζόδρομο της οδού Μιχαίλοβα καθώς και με το κάστρο του Καλεμεγκτάν.

Όλοι μας συνειδητοποιήσαμε ότι όσες μέρες και να είχαμε στην διάθεσή μας για το ταξίδι αυτό δεν θα μας ήταν ποτέ αρκετές.

Με τις βαλίτσες μας πιο βαριές από σουβενίρ και δώρα επιστρέψαμε στην πόλη μας γεμάτοι από τις δεκάδες χιλιάδες εικόνες που πέρασαν μπροστά από τα μάτια μας και που θα μείνουν έντονα χαραγμένες στο μυαλό μας για πάντα. Οι συμμετέχοντες στην εκδρομή έμειναν κατενθουσιασμένοι και αμέσως δήλωσαν συμμετοχή για την επόμενη που θα πραγματοποιήσουμε.

Το Δ.Σ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης