Δευτέρα 05.12.2022 | Εορτάζουν: Διογένης, Σάββας, Σάβας, Σαββούλης, Σαββούλα, Σαβούλα, Σαβούλη

Κινηματογραφική λήψη μαζί με την Deutsche Welle

Εκδρομή του θερινού σχολείου drones του ΑΠΘ στα Μετέωρα

ΤΟΠΙΚΑ25.08.2018 | 1:12 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το πρώτο θερινό σχολείο για μη επανδρωμένα αεροσκάφη-drones διοργανώνει το Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης και Ανάλυσης Πληροφοριών του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ με τη σύμπραξη της ερευνητικής ομάδας «Ικαρος», στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου Multidrone – HORIZON 2020, στο οποίο συνιδρυτής είναι το ΑΠΘ.

Σκοπός του θερινού αυτού σχολείου με θέμα «Deep learning and computer vision for drone imaging and cinematography» είναι να παράσχει μια επισκόπηση των διάφορων θεμάτων υπολογιστικής όρασης και μηχανικής μάθησης που συναντώνται στις εφαρμογές των drones στην κινηματογραφία.

Όπως σημειώνει μιλώντας στο «Βήμα» ο υπεύθυνος του εργαστηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης και Ανάλυσης Πληροφοριών του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ και καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ κ. Ιωάννης Πήτας, μπορεί να είναι το πρώτο θερινό σχολείο με αυτό το αντικείμενο που γίνεται στην Ελλάδα, όμως το ενδιαφέρον του κόσμου για την τεχνολογία των drones και τις επιπτώσεις που έχει στην προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι μεγάλο. «Πρώτο στην Ελλάδα γιατί το ίδιο θερινό σχολείο έχει γίνει στην Ταϊβάν, στη Φινλανδία πριν από μερικές ημέρες και θα ξαναγίνει στην Αμερική και σε άλλα μέρη, καθώς το ενδιαφέρον για αυτά τα αντικείμενα είναι μεγάλο» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Πήτας.

To θερινό σχολείο θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 29 έως και την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018, στο Αμφιθέατρο ΙΙ του ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ. Μία ημέρα πριν από την έναρξη των εργασιών του θερινού σχολείου, την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018, θα πραγματοποιηθεί εκδρομή στα Μετέωρα, όπου θα γίνει κινηματογραφική λήψη στην περιοχή μαζί με την Deutsche Welle.

Την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές για το κοινό δράσεις. Η πρώτη με τίτλο «Ηands-on programming workshop on drones», στην οποία θα γίνει γνωριμία με το περιβάλλον ROS, χρησιμοποιώντας Python για εφαρμογές βαθέων νευρωνικών, και θα υπάρξουν πρακτικά παραδείγματα video streaming.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης