Κυριακή 26.06.2022 | Εορτάζουν: Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Εκκίνηση διαδικασιών για τον ιαματικό πόρο στο Ρίζωμα

ΤΟΠΙΚΑ01.06.2022 | 6:55 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την απόφαση να εκκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την αξιοποίηση του ιαματικού φυσικού πόρου στη Θέση «Παναγιά» στο Ρίζωμα έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Τρικκαίων στην χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση.

Για την ιστορία, η ιαματική πηγή στο Ρίζωμα έχει αναγνωριστεί επισήμως με το ΦΕΚ 3047/Β/27-07-2018.

Το θέμα εισηγήθηκε ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου κ. Χάρης Καλλιάρας, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος είναι σε πολύ καλό δρόμο και βρίσκεται πολύ μπροστά σε σχέση με όσα όριζε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο καλώντας το δημοτικό συμβούλιο να επικυρώσει τα όσα έχει αποφασίσει.

Κατά τον κ. Καλλιάρα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου κατοχυρώνεται στο Δήμο Τρικκαίων το δικαίωμα να αξιοποιήσει την πηγή για τα επόμενα 10 χρόνια, αφαιρώντας το δικαίωμα στον οποιονδήποτε να διεκδικήσει το χώρο.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κώστας Κρεμμύδας επανάλαβε τη θέση της παράταξης του, λέγοντας ότι το μεγαλύτερο ζήτημα, ακόμα και ένα ισχύσει ο εν λόγω νόμος, τα χρηματοδοτικά σχήματα που θα προκύψουν.

«Εάν είναι να μπούμε στη διαδικασία, χωρίς να έχουμε τα χρήματα να το αξιοποιήσουμε, τότε είναι δώρον άδωρο» τόνισε ο κ. Κρεμμύδας.

Στις ενέργειες που «έτρεξε» η δημοτική Αρχή για την αξιοποίηση της πηγής στάθηκε, στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Όπως ανέφερε από τη στιγμή που εκπονήθηκε η μελέτη, είμαστε έτοιμοι. Όμως, αυτό που απουσιάζει είναι το χρηματοδοτικό σχήμα. Ποιες λύσεις υπάρχουν; Η πρώτη είναι να είχαμε χρήματα, αλλά δεν έχουμε. Η δεύτερη λύση θα ήταν ένα ιδιώτης που θα προχωρούσαμε σε μια σύμπραξη και η τρίτη λύση που είναι η καλύτερη να βρίσκαμε χρήματα, ώστε να το κατασκευάσουμε» ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης