Τρίτη 09.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Ανακοινώσεις διάφορες02.01.2020 | 12:34 μμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

τς τελετς το Μεγάλου γιασμο τν Θεοφανείων καί τς καταδύσεως το Τιμίου Σταυρο

Τή Δευτέρα 6 Ἰανουαρίου 2020, ἑορτή τῶν Θεοφανείων, στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό τοῦ Ἁγίου Νικολάου, μετά τήν ἀκολουθία τοῦ Ὄρθρου θὰ τελεσθῇ ἀπό τό Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης καί Σταγῶν κ. Χρυσόστομο ἡ Θεία Λειτουργία (ἀπό ὥρα 9:00 π.μ.) καί κατόπιν (ὥρα 10:45 π.μ.) θὰ τελεσθῇ  ὁ Μέγας Ἀγιασμός.

Μετά τήν ἀκολουθίαν τοῦ Μεγάλου Ἀγιασμοῦ (ὥρα 11:30 π.μ.) θὰ σχηματισθὴ πομπὴ, ἡ ὁποία θὰ κατευθυνθὴ εἰς τόν συνήθη τόπον διά τήν κατάδυσιν τοῦ Τιμίου Σταυροῦ.

Μετά τήν κατάδυση ἡ πομπὴ μέ τόν ἴδιο σχηματισμό θὰ ἐπιστρέψῃ στό Μητροπολιτικό Ναό καὶ θὰ γίνη ἡ Ἀπόλυσις.

 

Ιερές Πανηγύρεις στην πόλη, Μονές και χωριά των Τρικάλων από 4 έως 7 Ιανουαρίου 2020

Τις προσεχείς ημέρες στην πόλη, Μονές και χωριά των Τρικάλων πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί και Παρεκκλήσια:

4 Ιανουαρίου, Νικηφόρου του Λεπρού: Ι. Ν. Αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου Τρικάλων, χωρίο Αγία Κυριακή.

7 Ιανουαρίου, Σύναξη του Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου: (παρεκκλήσιο Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Τρικάλων, Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου (Πρόδρομος).

 

Ιερά Αγρυπνία για την Εορτή των Φώτων στον Ιερό Ναό Αγίου  Νεκταρίου Τρικάλων

Ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια της ποιμαντικής μερίμνης της τοπικής μας Εκκλησίας για τους μη δυναμένους να προσέλθουν στην προγραμματισμένη πρωινή ακολουθία και Θεία Λειτουργία της Εορτής των Φώτων την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020 από 8:30 έως 12.30 το βράδυ στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία (Εσπερινός, Όρθρος και Θεία Λειτουργία).

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού και θα τελέσει την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στο τέλος του Όρθρου.

 

Ιερές Αγρυπνίες στην πόλη των Τρικάλων από 1 έως 6 Ιανουαρίου 2020

Τις προσεχείς ημέρες στην πόλη των Τρικάλων θα τελεσθούν οι κάτωθι Ιερές Αγρυπνίες:

Την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου, με την ευκαιρία της εορτής του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ από 8:30-12:30 βραδινή στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων ο Εσπερινός, ο Όρθρος και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία.

Την Κυριακή 5 Ιανουαρίου, με την ευκαιρία της εορτής των Θεοφανείων του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, από 8:30-12:30 βραδινή στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων ο Εσπερινός, ο Όρθρος, ο Μεγάλος Αγιασμός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία.

Τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, με την ευκαιρία της εορτής της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, από 9:00-12:30 βραδινή στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων ο Όρθρος και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης