Κυριακή 29.01.2023 | Εορτάζουν: Βαρσιμαίος, Βαρσάμης, Βαρσαμία, Βαρσάμω, Βαλσάμω, Βαλσαμία

Έκοψαν την πίτα τους οι Τρικαλινοί κυνηγοί

ΤΟΠΙΚΑ17.01.2020 | 5:39 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Άφησαν τα δίκαννα και τις καραμπίνες στο σπίτι, ξέχασαν για λίγο το κυνήγι και συναντήθηκαν στο κοσμικό κέντρο «Πύλης Μέγαρον».

Ο λόγος για τους κυνηγούς των Τρικάλων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κυνηγετικού Συλλόγου για την κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν αρκετοί κυνηγοί, οι οποίοι αντάλλαξαν ευχές για την έλευση του νέου έτους. Σε αρκετά πηγαδάκια των κυνηγών η κουβέντα δεν θα μπορούσε να μην περιστραφεί γύρω από το χόμπι του κυνηγιού καθώς και σε διάφορα θέματα που σχετίζονται με αυτό.

Τις ευχές του στους συναδέλφους του έδωσε ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου κ. Σταύρος Τραγάνης. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να κάνει ένα σύντομο απολογισμό της περασμένης χρονιάς ενώ στάθηκε και στις δράσεις που θα αναπτυχτούν φέτος.

Ο κ. Τραγάνης συνέστησε  επιπλέον την προσοχή των κυνηγών, καλώντας να λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα και τις προφυλάξεις προκειμένου το χόμπι τους να μην αποτελέσει την αφορμή για την πρόκληση ατυχημάτων.

«Είναι κοινά αποδεκτό ότι το κυνήγι τα τελευταία χρόνια περνάει πάρα πολύ δύσκολες στιγμές. Να μην πω ότι βρίσκεται υπό διωγμό. Και πρωτοστατούσες βέβαια σε αυτό, πάντα, οι περίφημες μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ). Όλοι αυτοί που είναι απέναντι μας, περιφρονούν και θέλουν να αγνοούν το τεράστιο έργο των κυνηγετικών οργανώσεων. Πάρτε σαν παράδειγμα το τεράστιο έργο της θηροφυλακής μας που προστατεύει το περιβάλλον και πρέπει με την ευκαιρία αυτή να τους απονείμω τα εύσημα. Αγνοούν και δεν θέλουν να λάβουν υπόψιν τους τις τεράστιες δαπάνες τις οποίες κάνουν οι κυνηγετικές οργανώσεις, για επιστημονικές μελέτες και προγράμματα. Έχουν ένα στόχο και σκοπό. Τον περιορισμό του κυνηγιού», τόνισε μεταξύ των άλλων ο κ. Τραγάνης.

Σύντομο χαιρετισμό μετά την ομιλία του Σταύρου Τραγάνη απηύθυναν στους παρευρισκόμενους ο Πρόεδρος της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ευάγγελος Μπαλατσός, καθώς και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υδάτινων πόρων Ντίνος Μπάρδας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, για την προσφορά τους στην κυνηγετική οικογένεια και για την συμπλήρωση 80 χρόνων ζωής, οι παλαίμαχοι κυνηγοί: Ιωάννης Κωσταρέλλος, Δημήτριος Μεσιακάρης, Αθανάσιος Παναγιώτου, Δημήτριος Τζιούρας, Δημήτριος Τριγώνης, Φώτιος Τρικάλης και Χρήστος Τσιάτας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ