Σάββατο 02.12.2023 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Εκπαιδευτικές δράσεις με τη Βιβλιοσκευή «Μικρασιατική Καταστροφή, 1922» στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ10.10.2023 | 5:51 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας φέρνει τους μαθητές πιο κοντά σε ένα ιστορικό γεγονός που σημάδεψε τον 20ο αιώνα και τη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας· τη Μικρασιατική Καταστροφή. Με τη Βιβλιοσκευή: «Μικρασιατική Καταστροφή, 1922: Γνωρίζοντας την ιστορία μέσα από τη λογοτεχνία, την τέχνη, το παιχνίδι», του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, τα παιδιά θα κατανοήσουν τα γεγονότα, θα ανακαλύψουν δικούς τους τρόπους για να κρατήσουν ζωντανή την ιστορική μνήμη και θα δημιουργήσουν μια νέα αφήγηση (storytelling), ενώ παράλληλα θα δουν τις συνέπειες των πολεμικών συγκρούσεων.

Η Βιβλιοσκευή σχεδιάστηκε με σκοπό τη δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας των παιδιών με τα ιστορικά γεγονότα, όπως καταγράφονται στην ιστοριογραφία, τις μαρτυρίες και τη λογοτεχνία, μέσα από ένα πακέτο δραστηριοτήτων και απευθύνεται σε παιδιά 10-15 ετών.

Καλούμε τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία εξυπηρέτησης της Βιβλιοθήκης στα τηλ.: 24320.23041-3.

Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη για τον δανεισμό της Βιβλιοσκευής.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης