Δευτέρα 26.02.2024 | Εορτάζουν: Ανατολή, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα, Σεβαστιανός, Σεβαστίνος, Σεβαστός, Σέβος, Σέβης, Φώτιος, Φώτης, Φωτεινός, Φώτις, Φωτεινή, Φανή, Φένια, Φώτω, Φώφη, Φωτούλα, Φαίη, Φωφώ

Εκπαιδευτικές επισκέψεις του ΣΤ2 τμήματος του 1ου ΔΣ Τρικάλων

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ06.02.2024 | 5:39 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την Τρίτη 30-1-2024 μετά τον καθιερωμένο εκκλησιασμό, ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών οι μαθητές/τριες του Στ2 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, μαζί με την υπεύθυνη του τμήματος κα Τσατσάγια Φανή επισκέφθηκαν το Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο Τρικάλων στο οποίο παρουσιάζεται η αθλητική ιστορία της πόλης μας από το 1886 έως σήμερα.

Μετά το μουσείο επισκέφθηκαν την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΠΑΝΘΙΣΜΑ, Από τον Γύζη έως το σήμερα»,  που φιλοξενείται στο κτίριο Στέγης Τέχνης και Πολιτισμού του ιδρύματος Λεωνίδα Κ. Μακρή.

Στην έκθεση οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τον κ. Ηλία Κοτσίρα, εικαστικό – χαράκτη, που μέσα από τις περιγραφές του παρακίνησε τους μαθητές να γνωρίσουν τις τεχνοτροπίες των ζωγράφων και να κατανοήσουν την εικαστική γλώσσα.

Ένα πανόραμα ελληνικής ζωγραφικής, με έργα από ιδιωτικές συλλογές όπου παρουσιάζονται ιστορικοί καλλιτέχνες όπως ο Νικόλαος Γύζης, Κωνσταντίνος Παρθένης, Γιάννης Μόραλης, Γιάννης Τσαρούχης, Διαμαντής Διαμαντόπουλος κ.α.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης