Κυριακή 19.05.2024 | Εορτάζουν: Πατρίκιος, Πάτρικ, Πατρίκος, Πατρίκης, Πατρίτσιος, Πατρίτσης, Πατρικία, Πατρίκα, Πατριτσία, Πατρίτσα, Θεόγνωστος, Θεογνώστης, Θεογνώσιος, Θεογνωσία, Θεόκτιστος, Μένανδρος,Βηθεσδά

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Εκπαιδευτική δράση με τους μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης του 1ου Δημοτικού Καλαμπάκας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ10.04.2024 | 5:21 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την Τετάρτη 10 Απριλίου υποδεχθήκαμε στη Βιβλιοθήκη τους μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας, με σκοπό να δουν από κοντά τη τεχνολογία 3D εκ-τύπωσης.

Οι μαθητές είχαν πραγματοποιήσει ήδη δύο επισκέψεις• στη πρώτη επίσκεψη έμαθαν να χρησιμοποιούν τον 3D σαρωτή και να κάνουν σάρωση ενός αντικειμένου, στη δεύτερη συνάντηση επεξεργάστηκαν, με το κατάλληλο λογισμικό, τα ψηφιακά αρχεία των σαρώσεων που είχαν πραγματοποιήσει και διαμόρφωσαν το τελικό 3D μοντέλο.

Στην τρίτη, και τελευταία, επίσκεψή τους, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την διαδικασία εκτύπωσης του ψηφιακού μοντέλου στον 3D εκτυπωτή της Βιβλιοθήκης.

Πρόκειται για μια μέθοδο προσθετικής κατασκευής, στην οποία κατασκευάζονται αντικείμενα μέσω της διαδοχικής πρόσθεσης επάλληλων στρώσεων υλικού.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας αποτελεί το πρώτο Σχολείο που ολοκλήρωσε τον κύκλο της εκπαιδευτικής δράσης 3D σάρωσης και εκτύπωσης και τους ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία.

Προσκαλούμε και άλλα Σχολεία, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης