Σάββατο 18.05.2024 | Εορτάζουν: Ιούλιος, Ιουλία, Ιουλιανή, Ιουλίτσα, Γιουλία, Γιούλα, Γιουλίτσα, Τζούλια, Γιούλη, Γαλάτεια, Γαλατία, Φαεινός, Φαεινή

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Εκπαιδευτική Επίσκεψη της Α’ τάξης του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων στον Βόλο

ΤΟΠΙΚΑ25.04.2024 | 9:00 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την Πέμπτη 18/4/2024 η Α’ τάξη του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων υλοποίησε μονοήμερη εκδρομή στον Βόλο.

Διαβάστε παρακάτω τις εντυπώσεις μαθητριών από την εκπαιδευτική μας εκδρομή στον Βόλο.

Με την άφιξή μας στον Βόλο το πρώτο μέρος που επισκεφτήκαμε ήταν το Βυζαντινό μουσείο της Μακρινίτσας. Το μουσείο είχε ως σκοπό να κεντρίσει το ενδιαφέρον του επισκέπτη μεταφέροντας τον από την από την γραφική πλατεία της Μακρινίτσας σε μια άλλη εποχή, αυτή της Βυζαντινής και μεταβυζαντινής εποχής. Πρόκειται για το πρώτο μουσείο με εκκλησιαστικά κειμήλια που λειτουργεί στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας. Το μουσείο διαθέτει 270 κειμήλια από την περιοχή της Μακρινίτσας προερχόμενα ακόμα και από τον 13ος αιώνα . Το μουσείο βρίσκετε στην πλατεία της Μακρινίτσας δίπλα από τον ιερό ναό κοιμήσεως της Θεοτόκου . Μεταξύ των σπάνιων και πολύτιμων βυζαντινών κειμηλίων του, βρίσκονται το μαρμαρόγλυπτο της Παναγίας της Οξείας Επισκέψεως, οι εικόνες του φημισμένου λαϊκού ζωγράφου Θεοφίλου, καθώς και άλλες ιερές εικόνες, ιερά σκεύη και άμφια, λάβαρα, επιτάφιοι, ξυλόγλυπτα εκκλησιαστικά βιβλία κ.λπ.

Έπειτα επισκεφτήκαμε το αρχοντικό Χατζηαναστάση, γνωστό σήμερα ως οικία Κοντού και μουσείο Θεοφίλου που βρίσκετε στην Ανακασιά. Αρχικά το αρχοντικό ήταν ιδιοκτησία της οικογένειας Χατζηαναστάση μέχρι το 1905 που το αγόρασε ο Γιάννης Κοντός . Το 1912 ξεκίνησε ένα πρόγραμμα ζωγραφικής διακόσμησης της σάλας του τελευταίου ορόφου από τον μεγάλο λαϊκό ζωγράφο Θεόφιλο Χατζημιχαήλ . Η οικία Κοντού είναι ένα από τα σημαντικότερα νεότερα μνημεία της περιοχής, καθώς τόσο η ίδια ,όσο και ο ζωγραφικός της διάκοσμος διατηρούνται σε άριστη κατάσταση. Αποτελεί μοναδική περίπτωση πηλιορείτικου αρχοντικού που διασώζει ολοκληρωμένο το ζωγραφικό έργο του Θεόφιλου.

Κατάκοποι από τις αξιόλογες μουσειακές μας ξεναγήσεις, το μεσημέρι κατηφορίσαμε από την καταπράσινη Μακρινίτσα προς την πόλη του Βόλου. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στο λιμάνι της πόλης, να φωτογραφηθούμε στον μεγαλόπρεπο ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, να απολαύσουμε την βόλτα μας στην παραλία του Βόλου και τελικά να γευματίσουμε έχοντας θέα το απέραντο γαλάζιο του Παγασητικού.

Ο τελευταίος μας προορισμός ήταν το Fashion City Outlet το Mall της Λάρισας. Εκεί μπορούσαμε να φάμε ένα παγωτό ή να πάρουμε ένα snack μέσα σε ένα πλήθος από Πασχαλινά χρώματα και πλούσια διακόσμηση. Τέλος είχαμε την δυνατότητα να ψωνίσουμε ό,τι χριζόμασταν και ό,τι μας άρεσε.

Η εκδρομή μας στον Βόλο ήταν μια από τις ωραιότερες που έχουμε βιώσει ως μαθήτριες και πιστεύουμε πως εκπλήρωσε όλους τους εκπαιδευτικούς στόχους στα πλαίσια των οποίων διοργανώθηκε. Αυτή μας η εκδρομή δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί εάν δεν είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση της διευθύντριας κ. Ηλιάδη Αμαλίας αρχηγό της εκδρομής μας την οποία και ευχαριστούμε ολόθερμα. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τις συνοδούς καθηγήτριες κ. Τσουμπέκου Σοφία (αγγλικής ) και την κ. Αναγνωστοπούλου Αθανασία (μαθηματικός). Ήταν μία αξέχαστη εκπαιδευτική εκδρομή !!

Ασπρούδη Ευαγγελία και Κατσιγιάννη Βασιλική

Μαθήτριες της Α’ τάξης του τμήματος Α3’

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης