Σάββατο 18.05.2024 | Εορτάζουν: Ιούλιος, Ιουλία, Ιουλιανή, Ιουλίτσα, Γιουλία, Γιούλα, Γιουλίτσα, Τζούλια, Γιούλη, Γαλάτεια, Γαλατία, Φαεινός, Φαεινή

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Aπό τον Τομέα Υγείας του Ε.Ε.Σ Τρικάλων

Εκπαιδευτικό Εργαστήριο Πρώτων Βοηθειών σε ενήλικα στελέχη Προσκόπων

ΤΟΠΙΚΑ18.04.2024 | 9:03 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Κατόπιν αιτήματος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων για το εκπαιδευτικό εργαστήριο Πρώτων Βοηθειών σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και μετά από έγκριση του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντωνίου Αυγερινού.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από την κα Ελένη Γιοβανοπούλου Νοσηλεύτρια  – Εκπαιδεύτρια Πρώτων Βοηθειών, στην αίθουσα Πόπης Καστρακίδου  του Τμήματος μας,  την  Κυριακή 16 Απρίλιου 2024, με συμμετέχοντες τα ενήλικα στελέχη Προσκόπων. Η θεματολογία της παρουσίασης περιλάμβανε την ασφάλεια σκηνής, τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης, αντιμετώπιση τραυματισμών, ρινορραγίας, ηλίασης, θερμικής εξάντλησης, θερμοπληξίας, υποθερμίας, κρυοπαγήματα, εγκαυμάτων, επιληψίας, μυοσκελετικών κακώσεων, πνιγμονή από ξένο σώμα, δηλητηρίασης, Καρδιακά επεισόδια – Βασική Υποστήριξη Ζωής / ΚΑΡΠΑ – Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή θέσης ανάνηψης διάρκειας 6 ωρών. Οι εκπαιδευόμενοι συμμετείχαν ενεργά στη θεωρητική και πρακτική άσκηση των μαθημάτων προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν άρτια σε μια έκτακτη ανάγκη.

Έγινε ενημέρωση και εγκαταστήσαμε τη νέα ψηφιακή εφαρμογή πρώτων βοηθειών, που μπορούμε να έχουμε όλοι πρόσβαση, στην ελληνική γλώσσα, από οποιοδήποτε smartphone με ή χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Οι πρόσκοποι ευχαρίστησαν θερμά την Εκπαιδεύτρια για τις πληρέστατες παρουσιάσεις.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης