Πέμπτη 13.06.2024 | Εορτάζουν: Τριφύλλιος, Τριφύλιος

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τις πρώτες βοήθειες στην Πύλη

ΤΟΠΙΚΑ08.05.2023 | 5:02 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με κεντρικό μήνυμα πως η γνώση στην παροχή πρώτων βοηθειών σώζει θύματα υπό κατάρρευση και είναι ιδιαίτερα σημαντική, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο την Παρασκευή 5 Μαΐου στο πολιτιστικό κέντρο Πύλης.

Διοργανωτής ο Δήμος Πύλης μέσω της δραστήριας και ευαισθητοποιημένης πάνω στον τομέα αυτό, Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Αλληλεγγύης κας Χαράς Καλιώρα.

Το τμήμα εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ / παράρτημα Τρικάλων ανέλαβε να εκπαιδεύσει μέλη των σωμάτων ασφαλείας που υπάγονται επιχειρησιακά στο Δήμο Πύλης. Για το σκοπό αυτό 40 αστυνομικοί και πυροσβέστες απέκτησαν γνώσεις παροχής πρώτων βοηθειών και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑED) από τους εκπαιδευτές, τις κυρίες Μπάτζιου Ιφιγένεια και Γουγά Ζωή και τους κυρίους Πανάγο Δημήτριο και Νταλούκα Αλέξανδρο.

Η ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων θα πιστοποιηθεί με την παροχή προσωπικής βεβαίωσης παρακολούθησης του εκπαιδευτικού κύκλου.

Όλη αυτή η προσπάθεια εντάσσεται στην στόχευση του δήμου Πύλης, ώστε η εξειδικευμένη αυτή γνώση να διαχυθεί σε όσον το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες.

Την ημερίδα παρακολούθησε ο Δήμαρχος Πύλης κος Κωνσταντίνος Μαράβας.

Ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας δήλωσε… «για την παρούσα δημοτική αρχή η παροχή γνώσης στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, είναι πρώτη μας επιλογή. Γιατί η γνώση είναι ο πολυτιμότερος σύμμαχος που θωρακίζει και σώζει ζωές. Πάνω σ’ αυτή την αξία εργαζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια και έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα».

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Αλληλεγγύης του Δήμου Πύλης κ. Χαρά Καλιώρα με την ολοκλήρωση της ημερίδας σημείωσε σχετικά… «θέλουμε η γνώση παροχής πρώτων βοηθειών και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED) να περάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους συνδημότες μας. Είτε σε οργανωμένες ομάδες, όπως σήμερα στους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες, είτε κατά μόνας. Για το σκοπό αυτό σε άμεση και άριστη συνεργασία με το εκπαιδευτικό τμήμα του ΕΚΑΒ, διοργανώνουμε αυτές τα σεμινάρια γνώσης. Ακολουθούν σε λίγες ημέρες αντίστοιχες στη Φήκη, στην Πιάλεια και στη Μουριά. Από τη μεριά του Δήμου Πύλης συνεχίζεται με τον ίδιο ζήλο η προσπάθεια ώστε η γνώση να φτάσει παντού».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης