Τρίτη 09.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Εκπαιδευτικό Πιλοτικό Πρόγραμμα «Το Σχολείο που ονειρεύομαι»

ΤΟΠΙΚΑ05.11.2019 | 5:20 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Τρικάλων (ΟΚΑΝΑ), σε συνεργασία με την Α/βάθμια Εκπαίδευση και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων, προσκαλεί τους Εκπαιδευτικούς των τάξεων Α΄& Β΄Δημοτικού  σ΄ ένα  τριήμερο βιωματικό σεμινάριο διάρκειας 12 ωρών.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 12/11 έως 14/11/2019. Βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση των νηπιαγωγών και η συμμετοχή τους στην υλοποίηση –αξιοποίηση του πιλοτικού εκπαιδευτικού υλικού με τίτλο: «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ» με τελική ομάδα – αποδέκτες τους μαθητές.

Το υλικό είναι βασισμένο στις αρχές της Κ.Σ.Δ. (Καταξιωτική Συστημική Διερεύνηση), εντάσσεται στο ρεύμα της Συστημικής Σκέψης. Είναι ένα εργαλείο που ενεργοποιεί τα αποθέματα, και τις ικανότητες που έχουμε μέσα από μια συνεργατική διαδικασία.

Το υλικό επικεντρώνεται στο σημαντικό ρόλο της σχέσης των παιδιών με τους συνομηλίκους τους που επηρεάζει μακροπρόθεσμα την ανάπτυξη των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων τους.  Το παιδί προσκαλείται μέσα από την Κ.Σ.Δ. να ανακαλύψει τα αποθέματά του – δώρα που έχει πάρει από τους σημαντικούς άλλους, να ονειρευτεί μια φανταστική χώρα και να δημιουργήσει με την βοήθεια των ενήλικων υποστηρικτών ένα Σχολείο Χρωμάτων, Ονείρου και Χαράς που θα ανήκει και θα μεγαλώνει. Ενός Σχολείου Σεβασμού και Αποδοχής.

Μεθοδολογία και οδηγός δράσης:

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε τρεις φάσεις

– Εκπαίδευση στην μέθοδο της Καταξιωτικής Διερεύνησης(Appreciative Inquiry)  διάρκειας 12 ωρών

– Στην συνέχεια όσοι εκπαιδευτικοί  δεσμευτούν να συμμετέχουν  στο συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, θα ακολουθήσει  διήμερο σεμινάριο γνωριμίας με το εκπαιδευτικό υλικό βασισμένο σε προσομοιώσεις του υλικού διάρκειας 8 ωρών

Θα δοθεί δίτομο υλικό το οποίο αφορά α) Θεωρία, Μεθοδολογία και Εφαρμογές β) Εγχειρίδιο Παρεμβάσεων Πρόληψης για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: Νηπιαγωγείο & Δημοτικό Σχολείο

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.

Χώρος Διεξαγωγής:) Κέντρο Πρόληψης Τρικάλων – Βίκτωρος Ουγκώ 2 (1ος όροφος)

Ώρες υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος

Τρίτη 12/11/2019 & ώρα  16:30 έως 20:30

Τετάρτη  13/11/2019 & ώρα 16:30 έως 20:30

Πέμπτη 14/11/2019  & ώρα 16:30 έως 20:30

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2431 0 75555.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης