Σάββατο 20.08.2022 | Εορτάζουν: Ηλιόδωρος, Ηλιοδώρα, Ελεοδώρα, Έλντα, Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα, Σαμουήλ, Σαμουήλος, Σαμουήλης, Σαμουέλος, Σαμουηλία, Σαμουήλα, Σαμουέλα,Ορέστης, Ορεστιάς, Ορεστία, Ορεστιάδα

Εκπρόσωπος των Επιμελητηρίων της χώρας σε κομβικό Ευρωπαϊκό Δίκτυο ο Βασίλης Γιαγιάκος

ΤΟΠΙΚΑ25.11.2019 | 5:06 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στο συνέδριο του «Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιμελητηρίων με μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO (Mirabilia)», συμμετείχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος εκπροσωπώντας τα Ελληνικά Επιμελητήρια (με μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco), το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Ματέρα της Ιταλίας στις 18 Νοεμβρίου.

Το συνέδριο του Δικτύου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου Πολιτιστικού Τουρισμού της Ματέρα όπου και έγινε η επίσημη έναρξη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Mirabilia με την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας και την συμμετοχή Επιμελητηρίων από Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία, Κροατία, Βέλγιο, Ουγγαρία και Βουλγαρία.

Ο κ. Γιαγιάκος συμμετείχε στο συνέδριο εκπροσωπώντας όλα τα Ελληνικά Επιμελητήρια (με μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco), όπου και παρουσίασε την οργάνωση του δικτύου σε εθνικό επίπεδο καθώς και τις δράσεις του Επιμελητηρίου Τρικάλων για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής η οποία προκάλεσε το ενδιαφέρον εκπροσώπων Επιμελητηρίων και άλλων φορέων από τις χώρες που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, οι εταίροι του Δικτύου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουνε τα επόμενα βήματα, για τις δράσεις και την δομή του Δικτύου, ώστε να αναδειχθούν τα μνημεία της UNESCO συνδυάζοντας, τα στοιχεία του πολιτισμού, της γαστρονομίας, της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, των τουριστικών υπηρεσιών, δραστηριοποιώντας και εμπλέκοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των περιοχών.

Στις εργασίες του συνεδρίου εκτός του κ. Γιαγιάκου, μετείχε από τη μεριά του Επιμελητηρίου Τρικάλων και ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου κ. Θεόδωρος Ευθυμίου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης