Τρίτη 21.05.2024 | Εορτάζουν: Κωνσταντίνος, Κώστας, Κωστής, Κωσταντίνος, Κωστάκης, Κωνσταντίνα, Κωνσταντία, Κωσταντίνα, Κωστούλα, Ντίνα, Νάντια, Ελένη, Έλενα, Ελεάννα, Ελεάνα, Λένα, Λενίτσα, Λένγκω, Λενιώ, Ελεονόρα, Ελεονώρα, Νόρα, Μαριλένα, Ελενάκι, Νίτσα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Εκπτώσεις για όσους αποδεχθούν τα αποτελέσματα του ελέγχου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ10.04.2024 | 1:28 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, προστίθεται νέα, αυτοματοποιημένη διαδικασία για τα πρόστιμα, προκειμένου να κλείνουν γρήγορα οι έλεγχοι και να εισπράττει άμεσα το Δημόσιο τα σχετικά ποσά.

Μόνον όσοι βιαστούν, όμως, θα βλέπουν τη μέγιστη έκπτωση. Αλλιώς αυτή θα μειώνεται δραστικά ή θα χάνεται, αν επιλέξουν να φτάσουν στα δικαστήρια. Σύμφωνα με την τελική διάταξη, για να εφαρμοστεί το νέο πλαίσιο, θα δημιουργηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων, η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου.

Το ισχύον σύστημα εξώδικης επίλυσης προσφέρει μείωση προστίμου 40%, εφόσον ο φορολογούμενος υποβάλει οικειοθελώς διορθωτική δήλωση πριν του κοινοποιηθεί ο καταλογισμός από τον έλεγχο και εξοφλήσει τη συνολική οφειλή (κύριο φόρο, αναλογικό πρόστιμο και τόκους) μέσα σε 30 ημέρες από την υποβολή της δήλωσης.

Με το νέο σύστημα «αποδοχής πράξεων στο πλαίσιο φορολογικού ελέγχου»:

  • Για όσους κάνουν δεκτό «με το καλημέρα», μέσα σε 10 ημέρες, τον καταλογισμό του ελέγχου χωρίς να προσφύγουν στη Διεύθυνση Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών (ΔΕΔ), θα γίνει έκπτωση 50% στα πρόστιμα
  • Για όσους χρονοτριβήσουν περισσότερο, σκεπτόμενοι τι να κάνουν, και αφήσουν να παρέλθουν και οι 30 ημέρες που έχουν προθεσμία για να αποφασίσουν αν θα καταφύγουν στη ΔΕΔ ή όχι, η έκπτωση θα μειώνεται τότε σε έως 40%
  • Η έκπτωση μειώνεται ακόμα περισσότερο, σε έως 30%, εάν γίνει αποδοχή της κύριας οφειλής φόρου από τον έλεγχο, πριν υποβληθεί προσφυγή σε διοικητικό δικαστήριο
  • Η έκπτωση μειώνεται περαιτέρω σε έως και 25% αν η αποδοχή φτάσει να γίνει την τελευταία στιγμή, πριν ξεκινήσει συζήτηση ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου. Μετά την έναρξη της δίκης, το δικαίωμα σε αυτόματη έκπτωση χάνεται.

Η νέου τύπου ρύθμιση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στόχο έχει να διευκολύνει το Δημόσιο να εισπράττει ταχύτερα τα ποσά που καταλογίζουν οι φορολογικοί έλεγχοι, αλλά και να αποσυμφορηθούν τα δικαστήρια από μαζικές προσφυγές, που μοναδικό σκοπό έχουν την ελάφρυνση των ποινών της εφορίας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης