Κυριακή 22.05.2022 | Εορτάζουν: Αιμίλιος, Μίλιος, Αιμιλία, Έμυ, Εμιλία, Έμιλυ, Έμμα, Μίλια, Κόδρος, Κόδρα

Εκσυγχρονίζεται ο εξοπλισμός της μαιευτικής κλινικής

ΤΟΠΙΚΑ24.05.2018 | 7:02 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων μετά από διαγωνιστική διαδικασία αγόρασε οκτώ νέα σύγχρονα κουνάκια νεογνών, δαπάνη από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου.

Τα κουνάκια, που αντικατέστησαν τα παλιά και απαρχαιωμένα, έχουν τροχήλατο σκελετό inox, είναι κατασκευασμένα από plexiglass και διαθέτουν αντιμικροβιακό στρώμα, που προσαρμόζεται σε τρία επίπεδα για τις ανάγκες των νεογνών.

Να σημειωθεί ότι ο εκσυγχρονισμός αλλά και η περαιτέρω ενίσχυση του εξοπλισμού της μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου Τρικάλων κρίνεται απαραίτητος μιας και όλο και περισσότερες γυναίκες απευθύνονται στη δημόσια κλινική για να γεννήσουν. Όχι μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά και λόγω εμπιστοσύνης προς το ιατρικό προσωπικό.

Χαρακτηριστική είναι η ποσοστιαία αύξηση μέσα σε ένα χρόνο σε ότι αφορά τον αριθμό γυναικών που απευθύνονται στην κλινική. Οι χειρουργικές επεμβάσεις παρουσίασαν αύξηση κατά 11,81% κατά μέσο όρο. Η Μαιευτική Κλινική ξεπέρασε αρκετά το ποσοστό το ποσοστό αυτό, αφού οι τοκετοί αυξήθηκαν από 286 το 2016 σε 340 το 2017, ποσοστό αύξησης 18,88%. Και η αυξητική τάση συνεχίζεται.

Συνεπώς, και με βάση τα νέα δεδομένα για την κλινική, ο εξοπλισμός είναι απαραίτητος τόσο για τη διευκόλυνση των γυναικών που απευθύνονται στο νοσοκομείο για να γεννήσουν, αλλά και για την ασφάλεια των ίδιων των νεογνών.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης