Δευτέρα 15.08.2022 | Εορτάζουν: Παναγιώτης, Πάνος, Πανούσος, Παναγής, Πανάγος, Γιώτης, Τάκης, Πανίκος, Παναγιώτα, Γιώτα, Παναγιούλα, Γιούλα, Παναγούλα, Νάγια, Δέσποινα, Δέσπω, Ντέπη, Πέπη, Ζέπω,Μαρία, Μαργέτα, Μαριέττα, Μαργετίνα, Μάρω, Μαριώ, Μαριωρή, Μαρίκα, Μαριγώ, Μαριγούλα, Μαρούλα, Μαρίτσα, Μανιώ, Μαίρη, Μαρινίκη, Μιρέλλα, Μυρέλλα, Μάνια, Μάρα, Μαράκι, Μάριος,Γεσθημανή, Ιεσθημανή, Θεοτόκης, Θεοτοκία, Μαριάντζελα, Μαρινέλα, Ελώνα, Ελλώνα, Ελόνα, Ηλιοστάλακτη, Ηλιοστάλακτη, Καθολική, Κρυστάλλω, Κρουστάλλω, Κρουστάλω, Κρυσταλία, Κρυσταλλία, Κρουσταλένια,Πρέσβεια, Πρεσβεία, Συμέλα, Σιμέλα, Σουμελά

Εκσυγχρονίζεται το ακτινολογικό του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ11.06.2020 | 2:59 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Με κονδύλια που ξεπερνούν τα 340.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ αναμένεται ο εκσυγχρονισμός του ακτινολογικού του Νοσοκομείου Τρικάλων με νέο ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα. Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε και πλέον αναμένονται η διαδικασίες για την προμήθειά του.

Βέβαια, πέρα από τον εξοπλισμό, καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες ώστε να ξεπεραστούν και τα προβλήματα που αφορούν στην έλλειψη ιατρικού προσωπικού. Μετά από πρόσφατες αλλαγές στον αριθμό των γιατρών,   εκτός λειτουργίας ο Μαγνητικός Τομογράφος αλλά και δεν πραγματοποιούνται μαστογραφίες. Ειδικά για το δεύτερο ζήτημα, σημαίνει ταυτόχρονα ότι θα αυξηθεί η λίστα αναμονής σημαντικά περισσότερο από ότι μέχρι σήμερα είναι για τους πολίτες. Το πιθανότερο είναι να επιδιωχθεί η κάλυψη των κενών με την προσωρινή μετακίνηση επιστημόνων από άλλους νομούς, αφού δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα από άλλους υγειονομικούς φορείς εντός των Τρικάλων. Αυτό σε πρώτη φάση. Ήδη βέβαια, η Διοίκηση έχει στείλει αίτημα για την πρόσληψη γιατρών.

 

Λύνονται τα αδιέξοδα σε βασικές ειδικότητες

Μετά από πολλές «μπόρες» φαίνεται ότι μπαίνουν σε μια σειρά ζητήματα που αφορούν βασικές ειδικότητες και κλινικές του νοσοκομείου Τρικάλων. Ανάμεσα σε αυτές η γαστρεντερολογική, η ωτορινολαρυγγολογική αλλά και η πνευμονολογική, είναι από τις περιπτώσεις που ταλαντεύτηκαν για αρκετό διάστημα, αλλά φαίνεται η κατάσταση να εξομαλύνεται σταδιακά.

Σε ότι αφορά το θέμα της οδοντιατρικής ΑμεΑ, φαίνεται ότι είναι δύσκολο να βρεθεί λύση δεδομένου ότι  υπάρχει θεσμικό κενό, μιας και η υπηρεσία δεν υπήρχε στο οργανόγραμμα του νοσοκομείου που σημαίνει ότι οι υπηρεσίες παρέχονταν εφόσον υπήρχε η αντίστοιχη διαθεσιμότητα από τους γιατρούς και μόνο τότε.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης