Τρίτη 09.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Έκτακτη επιδότηση θέρμανσης και στα ορεινά του Ν. Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ19.12.2018 | 7:10 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Νέα έκτακτη επιδότηση θέρμανσης σε ορεινές περιοχές της λεγόμενης Β’ Ζώνης αλλά και αύξηση της επιδότησης στην Α’ Ζώνη προβλέπει η υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα σε ΦΕΚ.

Ειδικότερα, η απόφαση προβλέπει ότι οι δικαιούχοι σε Γρεβενά, Δράμα, Έβρο, Ευρυτανία, Ιωάννινα, Καστοριά, Κοζάνη, Σέρρες και Φλώρινα, θα πάρουν επιπλέον 12,5 λεπτά ανά λίτρο, αφού το ύψος της επιδότησης αναθεωρήθηκε και απ’ τα 12,5 λεπτά ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης που ήταν ανέρχεται στα 25 λεπτά ανά λίτρο.

Την ίδια επιδότηση θα λάβουν και οι δικαιούχοι στους ορεινούς δήμους των νομών της Β’ Ζώνης, δηλαδή σε Αρκαδία, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Καρδίτσα, Λάρισα, Κιλκίς, Μαγνησία, Ξάνθη, Πέλλα, Πιερία, Ροδόπη, Τρίκαλα και Χαλκιδική.

Όπως ορίζει η υπουργική απόφαση τα επιπλέον χρήματα για όσους πήραν πέρυσι το επίδομα θέρμανσης θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου, ενώ δεν αποκλείεται να καταβληθούν μέχρι αύριο Παρασκευή.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Π. Δριτσέλη, δήλωσε «Υλοποιήθηκε σήμερα μία ακόμα κυβερνητική δέσμευση, η οποία αφορά στους πολίτες των περιοχών που αντιμετωπίζουν τη δίνη του χειμώνα, με την περαιτέρω ενίσχυση των ποσών για το επίδομα θέρμανσης. Συγκεκριμένα, με την απόφαση ΠΟΛ. 1226/14-12-2018, (ΦΕΚ Β’ 5701/18- 12-2018) του Υπουργείου Οικονομικών, θα εκταμιευθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς καμία διοικητική ή άλλη γραφειοκρατική επιβάρυνση, επιπλέον των προϋπολογισθέντων 60 εκατομμυρίων, ακόμη 12 εκατομμύρια, μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου. Οι πολίτες των ορεινών δήμων του Νομού Τρικάλων συμπεριλαμβάνονται στους δικαιούχους του έκτακτου αυτού επιδόματος, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα και να διασφαλιστεί το κοινωνικό αγαθό της πρόσβασης στην ενέργεια. Η έξοδος από τα μνημόνια θα συνεχίσει να χαρακτηρίζεται από αντίστοιχα μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης, τα οποία θα διευρύνονται όσο ισχυροποιείται η οικονομία της χώρας».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης