Δευτέρα 28.11.2022 | Εορτάζουν: Ειρήναρχος

Εκτός φυλακής ο Άκης Τσοχατζόπουλος

ΕΛΛΑΔΑ03.07.2018 | 5:19 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το κατώφλι των φυλακών πέρασε το μεσημέρι της Τρίτης ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αφού το το πενταμελές Εφετείο Αναστολών έκανε δεκτή την αίτηση για αποφυλάκιση που κατέθεσε ο πρώην υπουργός.

Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού, Ι. Παγορόπουλος και Ι. Νικολάου, επικαλέστηκαν στο δικαστήριο τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο πρώην υπουργός ευχαρίστησε «τους ανθρώπους που στηρίζουν το θεσμό της Δικαιοσύνης, όπως το νοσοκομείο Άγιος Παύλος των φυλακών Κορυδαλλού. Ευχαριστώ τη διευθύντρια, τον αρχιφύλακα και όλο το προσωπικό γιατί κατάλαβα κάτω από ποιες συνθήκες ασκούν λειτούργημα που το έχουμε ανάγκη οι απλοί πολίτες».

Ειδική αναφορά έκανε στην Βίκυ Σταμάτη την οποία ευχαρίστησε, λέγοντας πως «παρά την εγκατάλειψη στην οποία βρέθηκε από όλους, φίλους, γνωστούς και μη, το πάλεψε και πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα».

«Θα πάω σπίτι μου, με περιμένει ο γιος μου και η γυναίκα μου» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός, τονίζοντας πως «τα της υγείας μου έχουν αντιμετωπιστεί, έχω 80% αναπηρία λόγω του τριπλού μπάι πας. Πρέπει να κοιτάξω τον εαυτό μου».

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου, κ. Παγορόπουλος, ο πρώην υπουργός θα μεταβεί πρώτα στο διαμέρισμα του στο Χαλάνδρι και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να νοσηλευτεί.

«Δεν βγήκε για να κάνει διακοπές αλλά για να συνεχίσει μία νοσηλεία με καλύτερες προϋποθέσεις. Εύχομαι να πάνε όλα καλά γιατί βρίσκεται σε άθλια κατάσταση» εξήγησε.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος πρόκειται να παραμείνει εκτός φυλακής μέχρι τη συζήτηση της αίτησης αναίρεσης που έχει καταθέσει μέσω των συνογόρων στον Άρειο Πάγο αναφορικά με την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης