Κυριακή 25.02.2024 | Εορτάζουν: Ρήγας, Ρηγίνος, Ρήγος, Ρηγίνη, Ρηγίνα, Ρεγίνα, Ρεγγίνα, Ρήγισσα, Ρηγούλα, Ρηγίλη, Ρήγω, Ταράσιος, Ταράσης, Ταρσή, Ταρσώ, Ταρασία, Ταρσίτσα, Λωξάνδρα, Λωξάντρα Ρωξάνη, Ρωξάνα, Ορθοδόξης, Δόξης, Δοξάκης, Ορθοδοξία, Δόξα, Ορθούλα, Άξιος, Άξια

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ η ομάδα Αχτσιόγλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ23.11.2023 | 5:02 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Παρελθόν αποτελεί οριστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τα μέλη της ομάδας Αχτσιόγλου, με τους βουλευτές να κάνουν γνωστή την ανεξαρτητοποίησή τους στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Οι Νάσος Ηλιόπουλος και Αλέξης Χαρίτσης βρέθηκαν στο γραφείο του προέδρου της Βουλής λίγο πριν τις 10:00 χθες και του ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι βουλευτές της ομάδας των «6+6» που αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι: Αναγνωστόπουλου Σία, Αχτσιόγλου Έφη, Ζειμπεκ Χουσεΐν, Ηλιόπουλος Νάσος, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τζούφη Μερόπη, Φερχάτ Οζγκιούρ, Φωτίου Θεανώ και Χαρίτσης Αλέξης.

Στο κείμενο αποχώρησης αναφέρεται για τον Στέφανο Κασσελάκη ότι «αναδείχθηκε δημοκρατικά. Αλλά πορεύεται αντιδημοκρατικά». Όπως υποστηρίζουν οι 57 υπογράφοντες ο νέος πρόεδρος «διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον μετατρέπει σε ένα άμορφο κόμμα, ενώ την ίδια στιγμή το πολιτικό του στίγμα εκπέμπει ένα συνονθύλευμα αντιφατικών απόψεων χωρίς κανένα προγραμματικό βάθος».

Κατά την ομάδα Αχτσιόγλου «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βιώνει μια διαλυτική κρίση. Ο νέος Πρόεδρος του κόμματος και η ηγετική ομάδα αρνούνται να αναγνωρίσουν και να συζητήσουν τον πολιτικό πυρήνα του προβλήματος. Αντί αυτού, επιλέγουν το ερμηνευτικό σχήμα του «εσωτερικού εχθρού» και της «Πέμπτης Φάλαγγας».

Σύμφωνα με τους 57 που αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ «όταν δεν επιλέγουν τις επιθέσεις και τις προσβολές, καταφεύγουν σε έναν απλουστευτικό, κενό περιεχομένου, λόγο με γενικόλογα συνθήματα. Τα αποτελέσματα είναι ορατά. Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βυθίζεται στην ανυποληψία και στην απαξίωση».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης