Σάββατο 02.07.2022 | Εορτάζουν: Ιουβενάλιος, Ιουβενάλης, Γιουβενάλης, Ιουβεναλία

Ελάχιστη η Τρικαλινή ανταπόκριση στις αγροτικές κινητοποιήσεις

ΤΟΠΙΚΑ28.01.2019 | 5:48 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Μηδαμινή ήρθε να χαρακτηριστεί η συμμετοχή από πλευράς αγροτών Τρικάλων στις αγροτικές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας στην Νίκαια της Λάρισας.

Μόλις 10 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα ξεκίνησαν από τα Τρίκαλα νωρίς το μεσημέρι με προορισμό τη Νίκαια της Λάρισας εκεί που στήθηκε το Θεσσαλικό μπλόκο των αγροτών.

Στις 12 περίπου το μεσημέρι οι ελάχιστοι συμμετέχοντες αναχώρησαν από το Μεγαλοχώρι ενώ στην πορεία συνάντησαν αγρότες του Δήμου Φαρκαδόνας για να πορευτούν από κοινού στο μπλόκο της Λάρισας.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης και στα δυο ρεύματα στο κόμβο της Νίκαιας Λάρισας βρίσκεται κλειστή, καθώς αγρότες με τρακτέρ κυρίως από την Λάρισα και την Καρδίτσα και άλλες περιοχές της Θεσσαλίας έχουν στήσει μπλόκο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας κ. Ρίζος Μαρούδας, κάλεσε όλους τους αγρότες της Θεσσαλίας να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και να στηρίξουν το μπλόκο της Νίκαιας με την συμμετοχή τους. Ο κ. Μαρούδας επεσήμανε ότι «το μπλόκο της Νίκαιας μπορεί να θα δώσει δυναμική στον αγώνα των αγροτών» και έστειλε τους χαιρετισμούς του σε όλους τους αγρότες που συμμετέχουν στις αγροτικές κινητοποιήσεις ανά την Ελλάδα.

Την στήριξη στα αιτήματα των αγροτών εξέφρασε και αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας η οποία βρέθηκε στο μπλόκο της Νίκαιας.

Σημειώνεται πως οι αγρότες που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων με ανακοίνωσή τους προτάσσουν ένα πλαίσιο αιτημάτων που αφορούν κυρίως το κόστος παραγωγής, τις τιμές των προϊόντων τους, αλλά και ζητήματα που αφορούν το εισόδημα τους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Αλλάζω συσκευή - Ανακυκλώνω Αλλάζω συσκευή