Δευτέρα 01.03.2021 | Εορτάζουν: Ευδοκία, Ευδοκούλα, Ευδοκίτσα, Ευδοκή, Εύη, Παράσχος, Πάρης, Πάρις,Χαρίσιος, Χάρισος, Χαρίσης, Χαρίσα

Έλαβε δεύτερη αναβολή το Δ.Σ. Φαρκαδόνας

ΤΟΠΙΚΑ05.02.2019 | 6:15 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Εκτός εαυτού βγήκε για πολλοστή φορά ο δήμαρχος Φαρκαδόνας Θανάσης Μεριβάκης μπροστά στις πολλές απουσίες δημοτικών συμβούλων που είχαν ως αποτέλεσμα την ματαίωση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Η συνεδρίαση ως γνωστό ήταν προγραμματισμένη για τις 6:30 του απογεύματος της Δευτέρας. Ωστόσο τη συγκεκριμένη ώρα στην αίθουσα βρισκόταν ελάχιστοι δημοτικοί σύμβουλοι, μονάχα της συμπολίτευσης κι όχι όλοι. Στην αίθουσα βρισκόταν οι κ.κ. Κώστας Κοσμάς, Ηλίας Καραμάνος, Κώστας Θωμάς, Κώστας Κοκκινίδης, Κώστας Τσιακάρας, Γιάννης Μέμηλας, Βαγγέλης Ζαφείρης και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Αναγνώστου.

Ο κ. Αναγνώστου αναφερόμενος στους παρόντες δημοτικούς συμβούλους, ζήτησε την κατανόησή τους, δηλώνοντας ότι κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι, Βασίλης Αγγέλης και Μιχάλης Μπαγιώτης και Δημήτρης Χαλκιάς θα ερχόταν έως τις 7 το απόγευμα καθώς βρισκόταν εκτός της περιοχής. Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Μπαγιώτης επέστρεφε από τη Θεσσαλονίκη, ζητώντας κατανόηση.

Οι γενικότερες αντιδράσεις γύρω από την εικόνα που παρουσίαζε το δημοτικό συμβούλιο δεν άργησαν να προκύψουν αρχικά από τον Βαγγέλη Ζαφείρη, ο οποίος αναχώρησε από την αίθουσα. Την έναρξη της διαδικασίας λήψης παρουσιών ζητούσε και ο Γιάννης Μέμηλας, αντιδήμαρχος Φαρκαδόνας. στο ίδιο μοτίβο και ο Κώστας Τσιακάρας, ο οποίος αναχώρησε λίγο αργότερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Από την πλευρά του ο κ. Αναγνώστου επεσήμανε ότι η λήψη παρουσιών θα γίνει στις 7 το βράδυ, δείχνοντας κατανόηση στους συναδέλφους που βρισκόταν καθοδόν. Από την αίθουσα αναχώρησε και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μέμηλας, ενώ στις 7 περίπου στην αίθουσα προσήλθαν οι κ.κ. Βασίλης Αγγέλης και Μιχάλης Μπαγιώτης.

Οι παρουσίες ελήφθησαν η συνεδρίαση αναβλήθηκε και πλέον θα διεξαχθεί επί των παρόντων μιας και αποτελεί την τρίτη συνεδρίαση.

Ωστόσο πριν κλείσει η συνεδρίαση ο δήμαρχος εξέφρασε δημόσια την πικρία του από την εικόνα.

«Αυτή δεν είναι κατάσταση, είναι μια απαράδεκτη εικόνα. Κάποιοι δεν αναλογίζονται τις ευθύνες απέναντι στο Δήμο και στους δημότες. Κάποιοι δεν θέλουν να προχωρήσει ο Δήμος, σήμερα είχαμε σημαντικά θέματα και βλέπετε την εικόνα. Αν δεν θέλουν να έρχονται στα δημοτικά συμβούλια να παραιτηθούν και να έρθουν οι επόμενοι. Ο Δήμος πρέπει να προχωρήσει και θα προχωρήσει. Είναι απαράδεκτοι. Πώς να ασχοληθεί η νεολαία, πώς να έρθει στα δημοτικά συμβούλια; Τι να δει τα άδεια έδρανα.», τόνισε ο κ. Μεριβάκης.

Ο ίδιος κλείνοντας κατήγγειλε ότι άκουσε στην είσοδο του Δημαρχείου δημοτικό σύμβουλο να λέει ότι δεν θα γίνει το δημοτικό συμβούλιο, εκφράζοντας την απορία πως γνώριζε κάτι τέτοιο την στιγμή που δεν εισήλθε καν στην αίθουσα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop