Τετάρτη 05.10.2022 | Εορτάζουν: Χαριτίνη, Χαριτίνα, Χαρίτη, Τίνα, Χαρά, Μεθοδία, Ερμογένης

Έλεγχοι σε κυλικεία των Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ06.09.2019 | 3:58 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία και η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί και το ξεκίνημα διενέργειας ελέγχων στα σχολικά κυλικεία της ελληνικής επικράτειας από τα κλιμάκια του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων και των υπολοίπων ελεγκτικών μηχανισμών.

Με επείγον σήμα του ο ΕΦΕΤ ζητά από τις Περιφερειακές του υπηρεσίες ελέγχου τροφίμων τη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων προς τους μαθητές προϊόντων από τα σχολικά κυλικεία, τα νηπιαγωγεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Οι έλεγχοι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα εντατικοποιηθούν λαμβάνοντας υπόψη τόσο την ευαίσθητη ομάδα πληθυσμού, όσο και τα ευρήματα από τις επιθεωρήσεις των προηγούμενων ετών.

Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον έλεγχο των σχολικών κυλικείων όσον αφορά την τήρηση των υγειονομικών συνθηκών και τα είδη που μπορούν να τίθενται προς πώληση στα σχολεία.

Παράλληλα, όσοι γονείς δεν έχουν ακόμα κάνει τα ψώνια τους για τη νέα σχολική χρονιά, σπεύδουν τις τελευταίες ημέρες, με την αναζήτηση για πιο συμφέρουσες και οικονομικές λύσεις να εντείνεται.

Η τσάντα του μαθητή μαζί με τα απαραίτητα σχολικά είδη αναμένεται φέτος να κοστίζει από 26,5 έως 76 ευρώ για έναν μαθητή δημοτικού ενώ και σε αυτή την περίπτωση επισημαίνεται ότι θα πρέπει να δίνεται έμφαση στην ποιότητα ειδικά για τους μικρότερους μαθητές.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης