Κυριακή 14.04.2024 | Εορτάζουν: Αρίσταρχος, Θωμαΐς, Θωμαΐδα, Θωμαή

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Έλεγχοι για POS σε χιλιάδες επαγγελματίες

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ03.04.2024 | 2:09 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ειδικά ελεγκτικά συνεργεία βγάζει στους δρόμους η ΑΑΔΕ. Θα επισκεφτούν λαϊκές αγορές, θα σταματήσουν και θα ελέγξουν ταξί, θα περάσουν από περίπτερα αλλά και θέατρα, κινηματογράφους ακόμη και πανηγύρια. Στο στόχαστρο των ελεγκτών βρίσκονται  επαγγελματίες από 35 κλάδους οι οποίοι θα πρέπει να διαθέτουν POS για τις συναλλαγές με τους πελάτες τους.

Οσοι εντοπιστούν να μην έχουν εγκαταστήσει τα τερματικά για πληρωμές με κάρτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα 1.500 ευρώ ανά παράβαση με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα υπάρχει ανοχή για περιπτώσεις υπόχρεων που θα αποδείξουν ότι έχουν παραγγείλει τα POS  και η καθυστέρηση οφείλεται στους προμηθευτές.

Παράλληλα, η ΑΑΔΕ θα στείλει κλήση σε περίπου 12.000 επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν κάνει καμία κίνηση για τη διασύνδεση των ταμειακών τους μηχανών με τα POS αλλά ούτε και δήλωσαν ραντεβού με τεχνικό εντός Απριλίου για να αποφύγουν το πρόστιμο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης