Παρασκευή 21.06.2024 | Εορτάζουν: Αφροδίσιος, Αφροδισία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ελληνογερμανική συναυλία φιλίας στα Τρίκαλα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ27.09.2018 | 4:28 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με μια συναυλία θα γίνει το ξεκίνημα της φετινής μουσικής εκπαιδευτικής χρονιάς του Δημοτικού Ωδείου Τρικάλων τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 στις 20.00 στην αίθουσα «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΒΡΑΚΟΣ» του Πνευματικού  Κέντρου « ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΡΙΓΩΝΗΣ». Προσκεκλημένοι είναι, η συμφωνική ορχήστρα Λάρισας και η χορωδία της Γερμανικής μουσικής σχολής Berufsfachschule fur Musik Bad Konigshofen (Επαγγελματικό Κολέγιο Μουσικής).

Πρόκειται για μια συνεργασία που ξεκινά από το 2015, με την ετήσια ανταλλαγή φοιτητών, με τη μορφή μουσικών σεμιναρίων στη Γερμανία (άνοιξη) και στην Ελλάδα (φθινόπωρο).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελευταία επίσκεψη της Ελληνικής αποστολής στη Γερμανία , μετά από τις προβλεπόμενες εξετάσεις έγινε  δεκτός στη σχολή και συμπολίτης Τρικαλινός, που πλέον φοιτά στο Μοτσαρτέουμ της Αυστρίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το περίφημο ορατόριο «Μεσσίας» του Γκεόργκ Φιλιπ Χέντελ και το κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ 1 (op.15) του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν. Το ορατόριο θα ερμηνευτεί από τη Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας μαζί με την χορωδία της σχολής του Bad Königshofen, με διεύθυνση του Έρνστ Έστεράιχερ, μαέστρου και καλλιτεχνικού διευθυντή της σχολής. Το κοντσέρτο θα διευθύνει ο Χρήστος Κτιστάκης, με σολίστα στο πιάνο τον Μίχαελ Λέρχερ, καθηγητή της σχολής του Β.Κ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης