Παρασκευή 03.02.2023 | Εορτάζουν: Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα, Συμεών, Συμεώνης, Σύμος, Συμεωνή, Συμεωνία, Συμεώνα, Σύμη

Ελλείψεις σε «πολλές και βασικές κατηγορίες φαρμάκων» και στην περιοχή μας

ΤΟΠΙΚΑ29.01.2020 | 5:32 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Για καθημερινό φαινόμενο στα φαρμακεία της περιοχής, όσον αφορά την έλλειψη φαρμάκων, μιλά σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Τρικάλων, επισημαίνοντας την ταλαιπωρία στην οποία υπόκεινται οι ασθενείς, αλλά και τα εμπόδια που μπαίνουν στους φαρμακοποιούς να επιτελέσουν το καθήκον τους.

Μάλιστα, οι Τρικαλινοί φαρμακοποιοί τονίζουν πως οι ελλείψεις αφορούν πολλές και βασικές κατηγορίες φαρμάκων «όπως φάρμακα για το σακχαρώδη διαβήτη, την υπέρταση, το αναπνευστικό σύστημα, καρδιαγγειακές παθήσεις, αντιβιώσεις και παιδικά εμβόλια».

Τέλος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος υπογραμμίζει πως ενημερώνει τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα μέλη του καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για την ομαλή εξυπηρέτηση των ασθενών.

Η ανακοίνωση

«Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το κοινό για την έλλειψη φαρμάκων, την οποία αποδοκιμάζει. Πρόκειται για φαινόμενο που παρατηρείται πια καθημερινά στα φαρμακεία της περιοχής ταλαιπωρώντας σημαντικά πληθώρα ασθενών, αλλά και παρεμποδίζοντας σοβαρά τους φαρμακοποιούς να επιτελέσουν το καθήκον τους.

Οι ελλείψεις αφορούν πολλές και βασικές κατηγορίες φαρμάκων, όπως φάρμακα για το σακχαρώδη διαβήτη, την υπέρταση, το αναπνευστικό σύστημα, καρδιαγγειακές παθήσεις, αντιβιώσεις και παιδικά εμβόλια.

Το πρόβλημα είναι χρόνιο και παρουσιάζει δυστυχώς περιοδικές αλλά επαναλαμβανόμενες εξάρσεις και υφέσεις.

Ασφαλώς και δεν είναι μόνο 27 που αναφέρει ο ΕΟΦ λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα στοιχεία των φαρμακευτικών εταιρειών. Είναι  πολύ περισσότερα  τα φάρμακα που λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων και ταλαιπωρούνται  ασθενείς και φαρμακοποιοί.

Η πολιτεία θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι σε αυτούς που κερδοσκοπούν σε βάρος του έλληνα ασθενή που αδυνατεί να βρει το φάρμακο του.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Τρικάλων κάνει ότι είναι δυνατόν για να ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για το ζήτημα και να συμβάλλει όσο μπορεί στην αντιμετώπισή του. Οι φαρμακοποιοί καταβάλλουμε καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ομαλή εξυπηρέτηση των ασθενών, και ζητούμε την κατανόηση και υπομονή του κοινού.

Για τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Τρικάλων

O Πρόεδρος Δημήτριος Αναστασίου

O Γραμματέας Παπαπούλιος Ιωάννης

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ