Τετάρτη 19.01.2022 | Εορτάζουν: Ευφρασία, Ευφρασίτσα, Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες στο Νοσοκομείο Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ17.09.2019 | 12:54 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων εδώ και χρόνια δείχνει να υπερβαίνει τις δυνάμεις του σε μεγάλο βαθμό χάρη στην προσφορά πολλών γιατρών παρά τις δυσκολίες. Μέσα στην οικονομική κρίση, κατάφεραν να συνεχίσουν να παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες με κλινικές που διέθεταν ακόμη κι ένα γιατρό περιμένοντας πότε θα ενεργοποιηθεί και η αντίστοιχη στήριξη από την πολιτεία.

Υπήρξαν κάποια βήματα, όχι όμως αρκετά για να γίνει εφικτή η ολοκληρωμένη παροχή ιατρικών υπηρεσιών προς τους πολίτες. Πολλές ειδικότητες λείπουν είτε γιατί το κίνητρο δεν είναι αρκετό για να τις επιλέξουν τις θέσεις γιατροί είτε δεν καλύφθηκαν από αδυναμία να καλύψουν με τακτικούς γιατρούς τις θέσεις.

Ενδεικτικά οι ελλείψεις είναι σημαντικές σε κλινικές όπως η ΩΡΛ,   ουρολογική, δερματολογική, αλλά και παιδιατρική η οποία, λειτουργεί με υπερπροσπάθειες των γιατρών, με πολλές εφημερίες το μήνα, ενώ το ιατρικό προσωπικό, όπως είχαμε αναδείξει και προς τα τέλη Αυγούστου  δέχονται και περιστατικά από τη Καρδίτσα όπου η Παιδιατρική  είναι κλειστή το μισό μήνα. Χωρίς ενδοκρινολόγο εννοείται και αντίστοιχη κλινική και πολλές ακόμη ειδικότητες.

Το πρόβλημα είναι στη συγκεκριμένη περίπτωση ότι το θέμα των νοσοκομείων κάποια στιγμή πρέπει να μπορέσει να υπερβεί τα προβλήματα. Η υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο αγαθό πόσο μάλλον όταν είναι δημόσια και οφείλει η πολιτεία να σκύψει προσεκτικά στο ρόλο των νοσηλευτικών ιδρυμάτων με τη λογική της στήριξης και όχι των περικοπών.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020