Κυριακή 14.04.2024 | Εορτάζουν: Αρίσταρχος, Θωμαΐς, Θωμαΐδα, Θωμαή

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

ΕΛΜΕΤ: Κάλεσμα συμμετοχή στην έκτακτη συνέλευση

ΤΟΠΙΚΑ27.03.2024 | 9:04 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μετά την προσφυγή του ΥΠΑΙΘΑ ενάντια στην απεργία αποχή της ΟΛΜΕ από την ατομική αξιολόγηση που κρίθηκε παράνομη, το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τις ΕΛΜΕ να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις από την Τρίτη 26 Μαρτίου ως την Παρασκευή 29 Μαρτίου με θέμα τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην ατομική αξιολόγηση.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Τρικάλων στο πλαίσιο υλοποίησης της παραπάνω απόφασης καλεί όλες και όλους τις/τους συναδέλφους σε έκτακτη ΓΣ την Πέμπτη 28/03/2024 και ώρα 18.00 στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου-ΓΕ.Λ. Τρικάλων με θέμα τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην ατομική αξιολόγηση.

Υπενθυμίζουμε ότι οι στάσεις εργασίες ενάντια στην εφαρμογή του 4823/21 δεν έχουν προσβληθεί δικαστικά και είναι σε ισχύ μέχρι τις 29 Μαρτίου.

Ακολουθεί η εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ:

Το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει τις προσπάθειές του να εφαρμόσει την ατομική αξιολόγηση παρά την καθολική απόρριψη των προβλέψεων του ν.4823/21 από τον εκπαιδευτικό κλάδο και τον μαζικό αγώνα των εκπαιδευτικών για την κατάργηση του. Αρνούμενο οποιοδήποτε διάλογο προσέφυγε εκ νέου στα δικαστήρια για να απαγορεύσει την απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση που κήρυξε η ΟΛΜΕ.

Την ώρα που τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων (κενά εκπαιδευτικών, ετοιμόρροπα σχολικά κτίρια, μισθολογική και επαγγελματική εξουθένωση, γραφειοκρατία, φαινόμενα βίας, διώξεις εκπαιδευτικών κλπ) συνεχώς επιδεινώνονται  το υπουργείο, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του και να υλοποιήσει τις προτάσεις της ΟΛΜΕ για την επίλυσή τους, επιδιώκει μέσω της ατομικής αξιολόγησης να μετακυλήσει τις τεράστιες ευθύνες του στους/στις εκπαιδευτικούς που πασχίζουν να κρατήσουν όρθια τη δημόσια εκπαίδευση.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, ενάντια στην κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών απαιτώντας την κατάργηση του ν.4823/21 και την αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών με την ολοκλήρωση της δόκιμης διετίας. Δεν θα επιτρέψουμε την κατηγοριοποίηση των συναδέλφων μας!

Αποφασίζουμε:

1.Προχωράμε στην συνέχιση της Απεργίας – Αποχής με την άμεση επαναπροκήρυξη της από την ΟΛΜΕ.

2.Προκηρύσσουμε στάσεις εργασίας για τον μήνα Απρίλιο (όπως κάναμε τον προηγούμενο μήνα)

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ!

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΣΠΙΔΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ  ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΓΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη. Το μόνο στήριγμα μας είναι το σωματείο!!!

Το Δ.Σ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης