Δευτέρα 28.11.2022 | Εορτάζουν: Ειρήναρχος

ΕΛΜΕΤ: Προσκλητήριο για συμμετοχή στην απεργία

ΤΟΠΙΚΑ02.11.2022 | 5:23 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Προσκλητήριο σε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική – πανεργατική απεργία της 9ης Νοεμβρίου απηύθυνε η διοίκηση της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Τρικάλων στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Όπως εξήγησε γ γ. της ΟΛΜΕ Στέλλα Μανουσογιωργάκη, που βρέθηκε στα Τρίκαλα, η γενική απεργία της 9ης του Νοέμβρη, που γίνεται μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική.

«Σήμερα με επίσημο πληθωρισμό πάνω από 12% είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας. Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί φτάνει πιά! Την κρίση δεν θα πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι. Είναι η ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες.», σημείωσε η γενική γραμματέας.

Αναφερόμενος στο διεκδικητικό πλαίσιο σημείωσε ότι οι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται για:

Αυξήσεις στους μισθούς, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του πληθωρισμού, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από 01/01/21 όπως έγινε και στον ιδιωτικό τομέα, ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού, αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.α.

Κατά την συνέντευξη Τύπου αναφορά έγινε και στις εκλογές των εκπαιδευτικών που θα διεξαχθούν το ερχόμενο Σάββατο 5 Νοεμβρίου για την ανάδειξη των υπηρεσιακών συμβουλίων.

«Στην παρούσα συγκυρία, με τη μαζική συμμετοχή μας στις εκλογές μπορούμε να καταφέρουμε μία ακόμα νίκη. Να πάρουμε τα Υπηρεσιακά Συμβούλια πίσω! Να πάρουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα πίσω! Να εκδιώξουμε με την ψήφο μας όλους τους «ημέτερους» της υπουργού από τα Υπηρεσιακά μας Συμβούλια!

Είναι στο χέρι μας και είναι ζήτημα δημοκρατίας! Να αξιοποιήσουμε το όπλο της ψήφου μας για να εκλέξουμε αιρετούς που θα προασπίζονται πραγματικά τα δικαιώματά μας!», τόνισε η κα Μανουσογιωργάκη.

Τέλος κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να συσπειρωθούν στην Ομοσπονδία και να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές για να εκλέξουν τους αιρετούς εκπροσώπους τους στα ΠΥΣΔΕ, τα ΑΠΥΣΔΕ και το ΚΥΣΔΕ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης