Κυριακή 04.12.2022 | Εορτάζουν: Βαρβάρα, Ρούλα, Ρίτσα, Βαρβάρω, Βαρβαρούλα, Βαρβαρίτσα, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα

Για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

«Εμάς μας νοιάζει»: Ηχηρό μήνυμα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

ΤΟΠΙΚΑ23.11.2022 | 6:19 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με το μήνυμα «Εμάς μας νοιάζει», ξεκινά η ενημερωτική καμπάνια της Περιφέρειας Θεσσαλίας -Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Από την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου μέχρι και την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στα Διοικητήρια των Περιφερειακών Ενοτήτων σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα αναρτώνται γιγαντοαφίσες για τη διάδοση του μηνύματος στήριξης και αλληλεγγύης και την αυτονόητη υπενθύμιση της ατομικής και συλλογικής ευθύνης προς όλες τις γυναίκες θύματα. Επιπλέον την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, τα Διοικητήρια των Περιφερειακών Ενοτήτων φωτίζονται πορτοκαλί.

Η Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, γενική-οικογενειακή γιατρός Λία Ρογγανάκη δηλώνει: «Αν μας νοιάζει η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, πρέπει να απομυθοποιήσουμε τα στερεότυπα μέσα από τα οποία διαστρεβλώνουμε τον κόσμο. Αν μας νοιάζει, πρέπει να δεχτούμε τις νέες εξελίξεις της κοινωνίας που θέλουν την γυναίκα στη δημόσια σφαίρα και να ξεπεράσουμε τα αναχρονιστικά πρότυπα γυναικών μιας άλλης εποχής. Αν μας νοιάζει η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, θα πρέπει να ξεριζώσουμε τις αιτίες της έμφυλης βίας, με θεμέλιο τον σεβασμό, που πηγάζει από τη γνώση. Εμάς μας νοιάζει, εσάς;»

Στήριξη στην πράξη

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει στην πράξη τις γυναίκες θύματα βίας χρηματοδοτώντας τη λειτουργία 2 Ξενώνων Φιλοξενίας σε Λάρισα και Βόλο και 3 Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης σε Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επεκτείνει τη χρηματοδότηση για την απρόσκοπτη λειτουργία των Δομών με αναβαθμισμένες υπηρεσίες και για την μισθοδοτική κάλυψη των εργαζομένων σε αυτές, μέχρι τα τέλη του 2023. Πρόκειται για δομές με βαθύ κοινωνικό αποτύπωμα που προσφέρουν υπηρεσίες πρώτης αρωγής και φιλοξενίας σε γυναίκες -θύματα και στα παιδιά τους, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη, επαγγελματική καθοδήγηση και νομική εκπροσώπηση. Παράλληλα οι Δομές υλοποιούν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού για την ανάδειξη του προβλήματος, την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Μια μεγάλη ανοιχτή αγκαλιά

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της ευαισθητοποίησης για την Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών και προώθησης του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Λάρισας διοργανώνεται εκδήλωση ευαισθητοποίησης και πομπή -διαδήλωση αγάπης, που θα καταλήξει στις 7 μ.μ. στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Η εκδήλωση διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτή Λάρισας Ευαγγελίας Λιακούλη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων, το Κοινωνικό Δίκτυο #Κανείς Μόνος», το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας – Γαλλική Πρεσβεία, το Κέντρο Πρόληψης Λάρισας -ΟΚΑΝΑ, τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας, το Σύλλογο Εικαστικών ν. Λάρισας και τον Συνεταιρισμό Ελαιοχρωματιστών Λάρισας. Η πρωτότυπη εκδήλωση είναι ένα ζωντανό βιωματικό εργαστήρι, στο οποίο θα συμμετέχουν οι πρωταγωνιστές μαζί με τους θεατές.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης