Πέμπτη 27.01.2022 | Εορτάζουν: Χρυσόστομος, Χρυσοστόμης, Χρυσοστόμη, Χρυσοστομία, Χρυσοστομίτσα

Έμφαση στον τουρισμό από τον Δήμο Μετεώρων

ΤΟΠΙΚΑ11.09.2019 | 4:46 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Την έμφαση που δίνει η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Μετεώρων στον τομέα του τουρισμού, πιστοποιεί η απόφαση του Δημάρχου Μετεώρων κ. Θοδωρή Αλέκου να αναλάβει ο ίδιος τις αρμοδιότητες του συγκεκριμένου τομέα.

Η συγκεκριμένη απόφαση είχε γίνει και επίσημα γνωστή από την στιγμή της ανακοίνωσης των νέων αντιδημάρχων του Δήμου Μετεώρων, στους οποίους δεν συμπεριλαμβανόταν αρμόδιος για τον τουρισμό.

Χθες σε επίσημη ενημέρωση από τον Δήμο Μετεώρων τονίζεται τις αρμοδιότητες του τουρισμού αναλαμβάνει ο ίδιος ο Δήμαρχος, ο οποίος θα επικουρείται από ειδικό συνεργάτη, που θα έχει εμπειρία σε θέματα τουρισμού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο των λειτουργικών και εκτελεστικών υποθέσεων – αρμοδιοτήτων σχετικά με τον σημαντικό τομέα του Τουρισμού του Δήμου Μετεώρων ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων κ. Θεόδωρος Αλέκος θα ασκεί ο ίδιος την αρμοδιότητα του Τουρισμού. Ο Δήμαρχος θα επικουρείται κατά την ενάσκηση της εν λόγω αρμοδιότητας από ειδικό συνεργάτη με σημαντική και χρόνια εμπειρία σε θέματα τουρισμού και ανάπτυξης».

Άλλωστε, τα θέματα που τουρισμού είχαν βρεθεί στο επίκεντρο και του προγράμματος του συνδυασμού του κ. Αλέκου, με σειρά προτάσεων να βρίσκονται στην ατζέντα για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Μεταξύ αυτών η δημιουργία ορεινού προπονητικού κέντρου στον Ασπροπόταμο, το οποίο ο Δήμαρχος συμπεριέλαβε και στην ομιλία του στην τελετή ορκωμοσίας, θέτοντάς το στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων, η ανάδειξη και αξιοποίηση των μονοπατιών των Μετεώρων, η επαναλειτουργία του σπηλαίου Θεόπετρας, η σύνδεση τοπικής παραγωγής με τουριστικές επιχειρήσεις, η στοχευμένη διαφήμιση, η αναβάθμιση του τουριστικού γραφείου πληροφοριών  και πολλές ακόμη.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μετεώρων τονίζει πως «επειδή η Καλαμπάκα είναι μία τουριστική πόλη και επειδή η αντιδημαρχία τουρισμού είναι μία σοβαρή υπόθεση την κρατάει ο δήμαρχος ώστε να την αναδείξει, να ασκήσει την καλύτερη δυνατή τουριστική πολιτική, προβάλλοντας την πόλη της Καλαμπάκας και τα χωριά, με αιχμή του δόρατος τα Μετέωρα, αλλά και όλες τις ομορφιές του ορεινού όγκου. Παράλληλα θα αναδειχθούν όλα τα μουσεία της περιοχής, ενώ θα υπάρξει ειδικός συνεργάτης, με σημαντική εμπειρία σε θέματα τουρισμού, και θα βοηθήσει πάρα πολύ στην άσκηση αυτών των αρμοδιοτήτων».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020