Τρίτη 27.09.2022 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

Εμβολιασμοί παιδιών Ρομά από τον ΕΕΣ Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ18.06.2018 | 6:46 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Τρικάλων, στο πλαίσιο συνεργασίας με την “Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας” και το πρόγραμμα “Υγεία για όλους”, την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, πραγματοποίησε εμβολιασμούς παιδιών ΡOMA του Δήμου Τρικκαίων σε συνεργασία με την Νοσηλεύτρια και το προσωπικό του παραρτήματος Ρομά καθώς και των επισκεπτριών υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών και της UNESKO ενώ διενεργήθηκε με την υποστήριξη των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η Νοσηλεύτρια μαζί με τους Εθελοντές του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Τρικάλων πραγματοποίησε τους εμβολιασμούς,  βοήθησαν στην οργάνωση του χώρου, τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, τις καταγραφές των εμβολιασμών στα ειδικά έντυπα και στην προετοιμασία των εμβολίων. Συνολικά εμβολιάστηκαν πάνω από 100 παιδιά.

Τα εμβόλια που πραγματοποιήθηκαν ήταν τα εξής:

Ιλαράς – Παρωτίτιδας – Ερυθράς – Ηπατίτιδας Β΄ – Διφθερίτιδας – Τετάνου –Κοκκύτη – Πολυομελίτιδας

O εμβολιασμός θα επαναληφθεί σε τρείς  μήνες για τη δεύτερη δόση των εμβολίων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης