Δευτέρα 26.02.2024 | Εορτάζουν: Ανατολή, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα, Σεβαστιανός, Σεβαστίνος, Σεβαστός, Σέβος, Σέβης, Φώτιος, Φώτης, Φωτεινός, Φώτις, Φωτεινή, Φανή, Φένια, Φώτω, Φώφη, Φωτούλα, Φαίη, Φωφώ

Εμβολιασμών συνέχεια από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων

ΤΟΠΙΚΑ18.01.2024 | 5:13 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των παιδιών δίνουν τα Παραρτήματα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Τρικκαίων, υλοποιώντας συνεχιζόμενη δράση εμβολιασμού κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Η εκστρατεία εμβολιασμού με τίτλο «ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΥΜΕ» πραγματοποιείται στα Παραρτήματα Ρομά του Δήμου Τρικκαίων στο Κηπάκι και στον Πύργο σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Τρικάλων και απευθύνεται σε τέκνα ωφελούμενων των Παραρτημάτων, ηλικίας 2 έως 18 ετών.

Οι γονείς προσέρχονται στα γραφεία των Παραρτημάτων με τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών τους. Το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Τρικάλων πραγματοποιεί έλεγχο των βιβλιαρίων, συνταγογράφηση από τη λίστα των εμβολίων που περιλαμβάνονται στο Εθνικό πρόγραμμα Εμβολιασμών ενώ στη δράση παρέχεται παιδιατρική εξέταση και εμβολιασμός των παιδιών και εφήβων.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλιών για την προαγωγή και την προάσπιση της υγείας μέσω των παροχών Πρωτοβάθμιας φροντίδας σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Στόχος της δράσης αυτής είναι η εξατομικευμένη ενημέρωση των γονέων ,η ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης των παιδιών και κατ’ επέκταση η προστασία τους από ασθένειες που δύνανται να προληφθούν.

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλία» 2021-2027.

Πληροφορίες

  1. Παράρτημα Ρομά και Ευπαθών Ομάδων στο Κηπάκι:
    Τηλ. : 2431079295 & 2431039157
    Email: parartimaroma@trikalacity.gr
  2. Παράρτημα Ρομά στον Πύργο:
    Τηλ. : 2431073150 & 2431072757
    Email: parartima.roma.pyrgos@trikalacity.gr

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης