Παρασκευή 09.12.2022 | Εορτάζουν: Άννα, Αννίτα, Ανίτα, Ανέτα, Αννέτα, Ανναμπέλλα, Ανναμαρία, Αννούλα, Ανέζα, Ανεζούλα, Άννη

Εν αναμονή για το ΞΕΝΙΑ ο Δήμος Μετεώρων

ΤΟΠΙΚΑ24.09.2018 | 3:57 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε συνεχή εγρήγορση βρίσκεται ο Δήμος Μετεώρων, όσον αφορά το θέμα του ΞΕΝΙΑ Καλαμπάκας και την αξιοποίησή του με βάση την πρόταση του Δήμου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μετεώρων, θεωρεί ιδιαίτερα θετική την εξέλιξη με την απόρριψη της προσφυγής του μηχανικού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά πιστεύει πως χρειάζεται συστηματική δουλειά ακόμη για να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια.

Ασφαλώς, το μεγαλύτερο εξ αυτών ακούει στο όνομα ΚΑΣ και μένει να δούμε πως θα κινηθούν οι εξελίξεις το ερχόμενο διάστημα.

Πάντως, παράλληλα με τις κινήσεις που κάνει ο Δήμος είναι σίγουρα πως χρειάζεται και πολιτική βούληση για να υπάρξουν νεότερα. Και μένει να δούμε αν οι υποσχέσεις που έχει λάβει ανά καιρούς ο Δήμος για το συγκεκριμένο θέμα θα μπορέσουν να γίνουν πράξη.

Η απόφαση

Όπως είχε γίνει γνωστό πριν λίγες μέρες, η Ειδική Επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, αποφάσισε να απορρίψει την προσφυγή που είχε κατατεθεί κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας για το «Ξενία».

Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε εγκρίνει κατά πλειοψηφία την υποβολή αίτησης για χρηματοδότηση του έργου της δημιουργικής επανάχρησης του πρώην «Ξενία» Καλαμπάκας για τη στέγαση διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου.

Η απορριπτική απόφαση αφορά στην προσφυγή του αρχιτέκτονα μηχανικού κ. Δημητρίου Παπαϊωάννου, για την εξέταση της οποίας είχαν κατατεθεί τον περασμένο Ιούλιο οι προτάσεις των ενδιαφερομένων πλευρών στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 ν. 3463/2006 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης