Κυριακή 19.05.2024 | Εορτάζουν: Πατρίκιος, Πάτρικ, Πατρίκος, Πατρίκης, Πατρίτσιος, Πατρίτσης, Πατρικία, Πατρίκα, Πατριτσία, Πατρίτσα, Θεόγνωστος, Θεογνώστης, Θεογνώσιος, Θεογνωσία, Θεόκτιστος, Μένανδρος,Βηθεσδά

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Εν αναμονή της ενεργοποίησης της Κάρτας Αγρότη

ΤΟΠΙΚΑ24.04.2024 | 9:06 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο στοχεύει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ενεργοποιήσει την Κάρτα του Αγρότη για το έτος 2024, ενώ, όπως αναφέρουν στελέχη του ΥΠΑΑΤ και των τραπεζών, ως βάση για την εν λόγω ενεργοποίηση θα ληφθούν οι δηλώσεις ΟΣΔΕ του έτους 2023 (σ.σ. αντί της δήλωσης ΟΣΔΕ 2024), μια και έχει υπάρξει καθυστέρηση στις πληρωμές ενισχύσεων που αφορούν τα Οικολογικά Σχήματα (eco-shemes).

Στη διάθεση των τραπεζικών ιδρυμάτων είναι πλέον τα απαραίτητα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να ενεργοποιηθεί εν συνεχεία η Κάρτα του Αγρότη. Εξάλλου, ο Οργανισμός είχε δεσμευτεί να προβεί σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται από δικής του πλευράς για να «τρέξει» η διαδικασία. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ειδική εφαρμογή -στην οποία έχουν πρόσβαση τα τραπεζικά ιδρύματα- μεταφέρθηκαν τα στοιχεία (δικαιώματα) των παραγωγών με βάση την ΕΑΕ 2023. Βάσει της δήλωσης ΟΣΔΕ 2023, η πρώτη προκαταβολή μέσω της Κάρτας του Αγρότη θα γίνει με βάση τη Βασική Ενίσχυση που έχει πληρωθεί ο παραγωγός μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2023 και αναμένεται να συμπληρωθεί σε δεύτερο στάδιο με ένα ακόμα ποσό μετά την πίστωση και την πληρωμή των Οικολογικών Σχημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η «Κάρτα του Αγρότη» αποτελεί σημαντικό χρηματοδοτικό «εργαλείο» μέσω του οποίου οι αγρότες, οι οποίοι δικαιούνται κοινοτική επιδότηση, μπορούν να προεισπράξουν τα κονδύλια που δικαιούνται από την τράπεζα με την οποία συνεργάζονται.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης