Παρασκευή 03.02.2023 | Εορτάζουν: Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα, Συμεών, Συμεώνης, Σύμος, Συμεωνή, Συμεωνία, Συμεώνα, Σύμη

Εν αναμονή των αλλαγών στις αντικειμενικές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ11.06.2018 | 4:24 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η ώρα των νέων αντικειμενικών αξιών και των αλλαγών στον ΕΝΦΙΑ έφθασε. Σήμερα ή αύριο η υπουργική απόφαση με τις νέες τιμές. Θα ακολουθήσει η κατάθεση τροπολογίας με τις παρεμβάσεις στο φόρο.

Σύμφωνα με το in.gr, όλο το Σαββατοκύριακο η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «μετρούσε» τις επιπτώσεις των νέων αντικειμενικών αξιών στον ΕΝΦΙΑ τρέχοντας διαφορετικά σενάρια. Πλέον, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έκδοση των νέων τιμών ζώνης και την κατάθεση τροπολογίας με τις απαιτούμενες αλλαγές στον ενιαίο φόρο ακινήτων προκειμένου η βεβαίωση εσόδων να μην εκτιναχθεί στα ύψη.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών πρώτα θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση με τις νέες τιμές ζώνης, σήμερα ή αύριο και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση οι νέες αντικειμενικές αξίες αναμένεται να αλλάξουν τον χάρτη της κτηματαγοράς και το φορολογικό τοπίο. Θα φέρουν να πάνω κάτω στις μεταβιβάσεις και θα προκαλέσουν ντόμινο αλλαγών σε 20 φόρους και τέλη που επιβαρύνουν τα ακίνητα. Στις περιοχές οι οποίες θα δουν αύξηση των αντικειμενικών αξιών, οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν παραπάνω Τέλος Ακίνητης Περιουσίας το οποίο εισπράττουν οι δήμοι μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, οι φόροι στις μεταβιβάσεις ακινήτων (αγοραπωλησίες, γονικές παροχές, δωρεές και κληρονομιές) θα πάρουν την ανηφόρα, το τεκμήριο της κατοικίας θα φουσκώσει. Πολλοί φορολογούμενοι θα δουν να αποκλείονται από κοινωνικά επιδόματα (π.χ. πετρελαίου θέρμανσης, κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ) και ενδεχομένως να χάνουν την έκπτωση 50% ή την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ επειδή με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα μεγαλώσει η αξία της ακίνητης περιουσίας τους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ