Κυριακή 21.04.2024 | Εορτάζουν: Αλεξάνδρα, Αλεξία, Αλεξάντρα, Αλέκα, Ιανουάριος, Ιανός, Ιανή, Φαίστος, Φαιστή, Φαιστίνα,Βάιος, Βάια, Βάγια, Βαία Δάφνης, Δάφνη

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Εν αναμονή των αποφάσεων για την ανάπλαση στην πλατεία Παναγίας Επίσκεψης

ΤΟΠΙΚΑ28.03.2024 | 9:03 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σήμερα Πέμπτη κρίνεται η τύχη του έργου της ανάπλασης της πλατείας στην Παναγία Επίσκεψη στο Βαρούσι καθώς θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού.

Στο μεταξύ, η εμπλοκή του έργου της ανάπλασης της πλατείας Παναγίας Επίσκεψης (λόγω προσφυγής του Συλλόγου Βαρουσίου) προκάλεσε το προσωπικό ενδιαφέρον του Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης ο οποίος τηλεφώνησε στον δήμαρχο Νίκο Σακκά προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία εξέλιξης των εργασιών δεδομένου δε ότι έπεται το Πάσχα με το ερώτημα για το αν μπορεί να γίνει η περιφορά του Επιταφίου και η Ανάσταση στον ιστορικό Ναό να απασχολούν τον κ. Χρυσόστομο και τον κ. Σακκά να παραπέμπει στην απόφαση της Επιτροπής της Εφορίας Νεοτέρων Μνημείων που αναμένεται την Πέμπτη και η οποία θα αποσαφηνίσει αν θα απεμπλακεί το έργο ή όχι.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες στην πλατεία διακόπησαν μετά την παρέμβαση του Συλλόγου Βαρουσίου που εγείρει ενστάσεις για την εκτέλεση του έργου κι αν αυτή συνάδει με τις προδιαγραφές της μελέτης. Η μελέτη που είχε εκπονηθεί ήδη από το 2022 προβλέπει ένα έργο που θα εκσυγχρονίζει, ομορφαίνοντας, την εικόνα της περιοχής. Βάσει της μελέτης, προβλέπεται αποκατάσταση της πλακόστρωσης του υπαίθριου χώρου γύρω από τον περιβάλλοντα χώρου του Ι.Ν. της Αγ. Επίσκεψης και του 4ου Δημοτικού και δημιουργία νέων καθιστικών και νέων χώρων πρασίνου.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε μια έκταση 2350 τ.μ., για την εξυπηρέτηση του σχολείου και της εκκλησίας. Περιλαμβάνουν, επίσης, νέα παρτέρια – καθιστικά γύρω από το σχολείο και την εκκλησία, νέο φωτισμό, νέο δίκτυο ομβρίων, χώρο καθιστικού με πολλαπλή χρήση στη νοτιοδυτική πλευρά της πλατείας. Ακόμη, τοποθετούνται νέα υλικά, αποξηλώνονται όλα τα παλιά και γίνονται πρόσθετες διαμορφώσεις, ενώ έμφαση δίνεται και στα υλικά για την ομαλή διεξαγωγή της τοπικής κυκλοφορίας.

Η επιστολή με αποδέκτες το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Υπηρεσία Νεοτέρων μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων, αναφέρει τα ακόλουθα:

“Στην περιοχή της παραδοσιακής συνοικίας ΒΑΡΟΥΣΙ υλοποιούνται έργα διαμόρφωσης του οδικού δικτύου και της πλατείας της Αγ. Επίσκεψης.

Ειδικά στην πλατεία της εκκλησίας έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες διάστρωσης , όχι με κυβόλιθους , αλλά με πλάκες των οποίων τις διαστάσεις δεν γνωρίζουμε λόγω του ότι ο χώρος εργασιών είναι περίκλειστος. Επίσης μεταξύ πλακών υπάρχουν αρμοί.

Επειδή στις εγκεκριμένες μελέτες αναφέρεται η χρήση κυβόλιθων με διαστάσεις 10χ10χ7 εκ., ως το βασικό υλικό των λιθόστρωτων επιφανειών στην πλατεία της εκκλησίας και στο δίκτυο της συνοικίας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως εάν γνωρίζετε για την σκοπιμότητα αυτής της αλλαγής , από κυβόλιθους σε λιθοπλάκες καθώς και για τις σχετικές αποφάσεις των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού που εγκρίνουν αυτή την αλλαγή.

Σημειώνουμε δε, πως αυτή η διαφοροποίηση ως προς το υλικό διάστρωσης πραγματοποιήθηκε προς μεγάλη έκπληξή μας, διότι στην τελευταία συνάντηση μας, με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων, όχι μόνο δεν ενημερωθήκαμε σχετικά αλλά είχαμε την προφορική διαβεβαίωση, ότι οι κυβόλιθοι ( και όχι οι χρησιμοποιούμενες λιθοπλάκες) θα τοποθετούνταν εν ξηρώ, σύμφωνα με την παραδοσιακή τεχνική των καλντεριμιών.

Επίσης σας παρακαλούμε να ενεργήσετε άμεσα γιατί οι εργασίες γίνονται με εντατικούς ρυθμούς και εάν είναι εφικτό να μας ενημερώσετε σχετικά”.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης