Σάββατο 26.09.2020 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Εν αναμονή του ανασχηματισμού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ28.08.2018 | 4:45 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η αλλαγή γραμματέα στον ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Από το πρωί ο Αλ. Τσίπρας βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου και συσκέπτεται με τους στενούς συνεργάτες του.

Αν και μέσω του ανασχηματισμού η κυβέρνηση προσβλέπει σε διεργασίες ανανέωσης προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή ανταπόκριση στις προκλήσεις και αναγκαιότητες της μεταμνημονιακής περιόδου, ο πρωθυπουργός δεν αναμένεται να προσχωρήσει σε δομικό ανασχηματισμό.

Απεναντίας, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου χαρακτηρίζουν λειτουργικό το νέο σχήμα και προσθέτουν ότι πρόκειται να αξιοποιηθούν πρόσωπα από τη νέα γενιά.

Την ίδια στιγμή, οι προσπάθειες να εισέλθουν πρόσωπα από την Κεντροαριστερά στην κυβέρνηση συνεχίζονται, όμως, προκειμένου να υπάρχει και το στοιχείο της έκπληξης από την πλευρά του πρωθυπουργού, μπορεί την τελευταία στιγμή να υπάρξει νέο πρόσωπο στην κυβέρνηση σε σημαντικό υπουργείο που δεν είχε ακουστεί το τελευταίο διάστημα.

Συνάντηση με Παπακώστα

Mε την βουλευτή της Β’ Αθηνών, Κατερίνα Παπακώστα συναντήθηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. Η συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε στα γραφεία των ΑΝΕΛ στη Βουλή στις 12.00 το μεσημέρι.

Στη συνέχεια ανακοίνωσαν την έναρξη συζήτησης για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων προγραμματικής σύγκλισης μεταξύ των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Νέας Ελληνικής Ορμής. Παράλληλα σημείωσαν πως ανταποκρίνονται στο προσκλητήριο του πρωθυπουργού στις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν τη χώρα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop