Τρίτη 16.08.2022 | Εορτάζουν: Αλκιβιάδης, Άλκης, Άλτσος, Γεράσιμος, Μάκης, Μικές, Μίκης, Γερασιμούλα, Διομήδης, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα, Σαράντης, Σαράντος, Σαραντούλα, Απόστολος, Τόλης, Αποστόλης, Αποστολία, Λία, Αποστολίνα, Πολίνα, Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα

Ένα αεροδρόμιο θα απογείωνε την Agrothessaly και τα διεθνή συνέδρια στη Θεσσαλία

ΤΟΠΙΚΑ05.03.2019 | 5:47 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Την περασμένη Κυριακή ολοκληρώθηκε μια επιτυχημένη έκθεση στη Λάρισα. Ο λόγος για την Agrothessaly η οποία δεν είχε να ζηλέψει τίποτα σε σχέση με τις αντίστοιχες (θεματικές αγροτικές) εκθέσεις που γίνονται στη Θεσσαλονίκη. Ήταν μεν πιο μικρή ωστόσο, ήταν και πιο… συμμαζεμένη με τους ενδιαφερόμενους (αγρότες, γεωτεχνικούς κλπ) να βρίσκουν αυτό που θέλουν χωρίς να χάνονται στα γιγάντια περίπτερα και στους διαδρόμους των εγκαταστάσεων στη ΔΕΘ.
Τι έλειπε από την έκθεση. Ως προς τους εκθέτες και τα εκθέματα, ήταν αρκούντος ικανοποιητική. Αυτό που έλειπε είναι αυτό που γενικά λείπει από τη Θεσσαλία. Ένα αεροδρόμιο. Η ύπαρξη ενός αεροδρομίου θα… απογείωνε την έκθεση.
Κακά τα ψέματα. Οι εκθέσεις με πανελλαδικό και όχι μόνο ενδιαφέρον και τα συνέδρια αξιώσεων θέλουν αεροδρόμιο για να είναι εύκολη η πρόσβαση στους επισκέπτες. Η Θεσσαλία είναι η μόνη περιφέρεια της χώρας που δεν εξυπηρετείται από αεροδρόμιο. Μπορεί να υπάρχει αυτό της Νέας Αγχιάλου αλλά εξυπηρετεί μόνο μεμονωμένες πτήσεις του εξωτερικού. Δεν έχει πανθεσσαλικό χαρακτήρα και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες διοργανώσεων, όπως εμπορικών εκθέσεων και διεθνών συνεδρίων.
Η απουσία ενός αεροδρομίου αποτελεί μια σημαντική υστέρηση για τον τόπο μας. Στο πλαίσιο των ανόητων τοπικισμών που τρέφουν τη διαμάχη, κυρίως μεταξύ Λάρισας και Βόλου, η χωροθέτηση ενός πολιτικού αεροδρομίου στη Θεσσαλία, με κεντροβαρικό χαρακτήρα δεν έγινε πραγματικότητα παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες και δεσμεύσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων (στις εποχές των παχιών αγελάδων).
Η απόκριση στις ανάγκες τού μέλλοντος και στην προοπτική δυναμικής ανάπτυξης της περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του διεθνούς διαπεριφερειακού ανταγωνισμού, καθιστά αδήριτη την ανάγκη ύπαρξης ενός πολιτικού αεροδρομίου μεγάλης εμβέλειας με χώρο ευθύνης την Κεντρική Ελλάδα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης