Τρίτη 27.09.2022 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

Ένα δεκαήμερο γεμάτο χρώματα, φως και αγάπη για την Τέχνη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ15.06.2018 | 7:02 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Μια έκθεση που είναι αφιερωμένη στο καλοκαίρι, στην Τέχνη και τον έρωτα, εγκαινιάστηκε στο χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη. Φέρει την υπογραφή του Συλλόγου Τρικαλινών ζωγράφων που παρουσιάζουν τα έργα τους, στην καλοκαιρινή διοργάνωση, που πλέον έχει εξελιχτεί σε θεσμό για τα τοπικά, εικαστικά και πολιτιστικά δρώμενα.

Η εκδήλωση χαρακτηρίζεται ως μια γιορτή της Τέχνης, με τους επισκέπτες να απολαμβάνουν διάφορα ρεύματα και τεχνοτροπίες στη ζωγραφική – γλυπτική – ξυλογλυπτική – μικρογλυπτική – κοσμήματα υψηλής αισθητικής, όλα φτιαγμένα με αγάπη, με ταλέντο και με μεράκι.

Πρόκειται για την ετήσια, καλοκαιρινή εικαστική έκθεση των μελών του Συλλόγου, που θα φιλοξενηθεί στην πόλη των Τρικάλων έως 25 Ιουνίου, συμμετέχοντας με τον δικό του τρόπο στα καλοκαιρινά δρώμενα της «Εβδομάδας Μουσικής και Τέχνης» του Μουσείου Τσιτσάνη.

Στην έκθεση συμμετέχουν πενήντα (50) καλλιτέχνες μέλη του Συλλόγου (ζωγράφοι, κεραμίστες, διακοσμητές κ. ά.). Οι δημιουργοί των έργων και η διοίκηση του Συλλόγου θα περιμένουν το κοινό όλο αυτό το διάστημα λειτουργίας της έκθεσης, σε μια αισθητική πανδαισία κάθε είδους έργων τέχνης, στις δύο αίθουσες του Μουσείου.

Στην ομιλία της η πρόεδρος του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων κα. Μαρία Ζιάκα μίλησε για μια «Γιορτή της Τέχνης» στην πόλη των Τρικάλων. Ένα δεκαήμερο γεμάτο χρώματα, φως και αγάπη για την Τέχνη.

«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός για την ανταπόκριση που συναντά η έκθεση στους Τρικαλινούς. Σε ανθρώπους όλων των ηλικιών που σπεύδουν να ξεναγηθούν και να θαυμάσουν τα έργα των μελών μας. στα έργα που χαρακτηρίζονται από την ομορφιά, τα χρώματα και τις παραστάσεις που έρχονται να φέρουν στις μνήμες μας, γιατί όχι δικές μας ιστορίες. Ιστορίες που πέραν των άλλων έρχονται να ξυπνήσουν όνειρα, προσδοκίες, τα δικά μας θέλω», τόνισε μεταξύ των άλλων η πρόεδρος.

Η κα Μαρία Ζιάκα, η οποία αφού ευχαρίστησε τους πάντες για την παρουσία τους, ανέλυσε τις δράσεις που σχεδιάζει ο σύλλογος.

Για επισκέψεις η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά: 10:00 π.μ.-14:00 μ.μ. και 18:30 μ.μ.-22:00 μ.μ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης