Σάββατο 28.01.2023 | Εορτάζουν: Παλλάδιος, Παλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης, Χάρις,

Ένα μήνα αναμονής ακόμη για τον αξονικό τομογράφο

ΤΟΠΙΚΑ11.01.2020 | 12:49 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Συνεδρίασε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων με μια σειρά σημαντικών θεμάτων προς συζήτηση. Όπως επισημάνθηκε και στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας «Η ΕΡΕΥΝΑ», στο Διοικητικό Συμβούλιο θα συζητούνταν το θέμα της μεταφοράς του παλιού αξονικού τομογράφου ώστε να ληφθεί σχετική απόφαση και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εγκατάσταση του νέου αξονικού.

Με βάση τα όσα δήλωσε μετά τη λήξη της συνεδρίασης του ΔΣ το τακτικό μέλος κ. Γιώργος Καπέλος μιλώντας στην  «ΕΡΕΥΝΑ»,  λήφθηκε απόφαση για μεταφορά στο υπόγειο του Γενικού Νοσοκομείο Τρικάλων πράγμα που σημαίνει ότι με βάση τις εκτιμήσεις, θα χρειαστεί ένα μήνας περίπου για την εγκατάσταση του νέου Αξονικού Τομογράφου. Όλα αυτά ενώ με βάση ανακοίνωση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας από το προηγούμενο έτος, προβλεπόταν εως 10 Ιανουαρίου η προετοιμασία του χώρου και η εν λόγω απεγκατάσταση. Ούτε λίγο ούτε πολύ, φαίνεται ότι το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων εξυπηρετώντας χιλιάδες πολίτες, θα συμπληρώσει περίπου έξι μήνες χωρίς αξονικό τομογράφο μέχρι να λειτουργήσει ο νέος εξοπλισμός. Οι ευθύνες δε, φαίνεται ότι γίνονται «μπαλάκι» δεδομένου ότι δεν υπήρξε έγκαιρη αποκατάσταση της βλάβης του παλιού αξονικού τομογράφου ώστε να καλύπτονται οι κρίσιμες ανάγκες των ασθενών που απευθύνονται όλο αυτό το διάστημα στο Νοσοκομείο Τρικάλων και παραπέμπονται σε άλλα νοσοκομειακά ιδρύματα.

«Μπλέξανε οι γραμμές»…. – Παρέμβαση της Ένωσης Γιατρών του ΓΝΤ

Το γαϊτανάκι της «υποπληροφόρησης» παρακολουθούμε σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να έχει τοποθετηθεί κοριός στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων. Κι αυτό γιατί ενώ διαρρέονται αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες, δεν υπάρχει καμία απολύτως επίσημη θέση και σαφής δήλωση γύρω από το ζήτημα. Από τη μία καλούνται οι αρχές για εξακρίβωση των καταγγελιών, από την άλλη το θέμα φαίνεται την ίδια στιγμή να υποβαθμίζεται με τα ερωτηματικά να πληθαίνουν και να μένουν αναπάντητα ενώ κανείς δεν διαψεύδει ή επιβεβαιώνει αντίστοιχα.

Το ΔΣ αυτή τη φορά φέρεται να ζητά την παρέμβαση της Νομικής Συμβούλου του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων ώστε να γνωμοδοτήσει για το ποιος είναι το αρμόδιο θεσμικό πρόσωπο που θα πρέπει να καλέσει τις αντίστοιχες αρχές τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ή η Διοίκηση.

Από την άλλη  γιατροί και εργαζόμενοι περιμένουν απαντήσεις. Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών ζήτησε επισήμως την έγγραφη απάντηση της Διοίκησης για την οποία βρίσκεται υπό αναμονή. Όπως τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Βάιος Τάσιος τα δημοσιεύματα επικαλούνται πληροφορίες «στελεχών» του Νοσοκομείου, με λίγα λόγια όπως διερωτάται, «Υπάρχουν στελέχη που γνωρίζουν ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο και δεν έχουν ενημερώσει ως όφειλαν κινώντας και αντίστοιχες διαδικασίες;».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ