Δευτέρα 14.06.2021 | Εορτάζουν: Ελισσαίος, Ελισσώ, Ελισώ, Νήφων

Εναντιώθηκαν στην καταστροφή του περιβάλλοντος

ΤΟΠΙΚΑ06.06.2020 | 2:31 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Εκπρόσωποι εργατικών σωματείων του νομού Τρικάλων και ταξικές δυνάμεις εναντιώθηκαν στην καταστροφή του περιβάλλοντος και στην οικολογική καταστροφή του Πηνειού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Διοργάνωσαν κινητοποίηση μετά από κάλεσμα του Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Τρικάλων με απαίτηση για άμεσα, ουσιαστικά και δραστικά μέτρα από την κυβέρνηση, τις δημοτικές Αρχές και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για να σταματήσει και να αποτραπεί η καταστροφή που συντελείται στον Πηνειό.

Στην ανακοίνωση που διένειμαν οι εκπρόσωποι των σωματείων σημειωνόταν ότι η

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι μία ακόμα αφορμή για να βγάλουν οι εργαζόμενοι πολύτιμα συμπεράσματα. Οι τεράστιες περιβαλλοντικές καταστροφές που έχουν συμβεί και στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια με φονικές πλημμύρες και πυρκαγιές, η επαναλαμβανόμενη θανατηφόρα ρύπανση στον Πηνειό ποταμό που προκαλείται από τον ανθρώπινο παράγοντα που τον βρωμίζουν με τα λύματά, η μετατροπή των βουνοκορφών της περιοχής μας σε δάσος ανεμογεννητριών, η εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και η μετακύλιση του κόστους στον λαό, οι καρκινογόνες καύσεις σκουπιδιών επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά πως το περιβάλλον βρίσκεται στο στόχαστρο των επιχειρηματικών ομίλων, είτε ως δεξαμενή ανεξέλεγκτης άντλησης πρώτων υλών, απόρριψης των αποβλήτων τους, είτε ως ένας ακόμη κερδοφόρος τομέας επενδύσεων. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις και τα οι επιχειρηματικοί όμιλοι αντιμετωπίζουν την προστασία από τις περιβαλλοντικές επιδράσεις αποκλειστικά ως αντικείμενο κερδοφορίας, άλλοτε ως “κόστος” που μπορεί να περιοριστεί, άλλοτε ως νέο πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop