Τρίτη 27.09.2022 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

Εναντιώθηκαν στο πολυνομοσχέδιο

ΤΟΠΙΚΑ13.06.2018 | 8:44 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που υλοποιεί τις τελευταίες δεσμεύσεις για το 3ο μνημόνιο που διαμορφώνουν «ένα μεταμνημονιακό μνημόνιο» εναντιώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης μέλη της τοπικής γραμματείας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου καθώς και μέλη ταξικών δυνάμεων και Σωματείων.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώθηκε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου με τους διοργανωτές να καλούν τον κόσμο να μην παρασυρθεί από τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης.

«Η μεταμνημονιακή Ελλάδα όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση, με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ. Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό του νομού μας δεν πρέπει να έχει καμία αυταπάτη, αλλά αντίθετα να οργανώσει πολύ πιο αποφασιστικά, πολύ πιο αποτελεσματικά την πάλη του, όχι μόνο να βάλει εμπόδια αλλά να ανατρέψει συνολικά αυτή την πολιτική που τον οδηγεί σε ακόμη χειρότερες μέρες.», αναφέρθηκε στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας.

Σύνθημα του συλλαλητηρίου υπήρξε «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες» να δυναμώσει η πάλη απέναντι σε εργοδοσία – κυβέρνηση – ΕΕ, απέναντι σε νέα και παλιά μέτρα.

Μεταξύ του διεκδικητικού πλαισίου συμπεριλαμβανόταν:

Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων, επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ,  κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ, νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης