Πέμπτη 30.05.2024 | Εορτάζουν: Εμμέλεια, Εμμελεία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Εναρκτήρια συνάντηση της Σχολής Γονέων της Δ.Δ.Ε.Τ.

ΤΟΠΙΚΑ10.11.2023 | 4:39 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εναρκτήρια συνάντηση της Σχολής Γονέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων. Διεξήχθη στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Λυκείου Τρικάλων «Οδυσσέας Ελύτης» με πλήθος κόσμου και εισηγήτρια τη Δρ Χριστίνα Ρούση, Επίκουρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Θέμα του «Έφηβοι στο Σχολείο και στο Σπίτι: συνθέτοντας τα στοιχεία του πάζλ για την κατανόηση της συμπεριφοράς τους και την προαγωγή της αυτονομίας τους και της ψυχικής τους υγείας – (Οι  Dr. Jekyll και Mr. Hyde της Ζωής μας)».

Στόχος της σχολής μέσα από μηνιαίες δίωρες διαδραστικές συναντήσεις είναι η ενημέρωση γονέων για την εφηβική υγεία, την ανάπτυξη, την συμπεριφορά των παιδιών και τις σχέσεις στην οικογένεια και στο σχολείο.

Την έναρξη χαιρέτισε ο Διευθυντής της Δ.Ε. Τρικάλων Δρ Αλέξανδρος Καπανιάρης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: « Επιθυμούμε το εγχείρημα αυτό να γίνει θεσμός και σκοπός της Σχολής είναι να θωρακιστούν οι γονείς απέναντι σε κρίσιμα θέματα που αφορούν την οικογένεια, το σχολείο και την κοινωνία. Πρέπει να βοηθήσουμε ώστε οι γονείς να είναι δίπλα στα σχολεία. Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς πρέπει να είναι μια ενιαία και αδιαίρετη αλυσίδα. Η ομάδα είναι σπουδαία υπόθεση. Χρειάζεται επιμόρφωση, εξειδίκευση, υπομονή και σταθερότητα».

Χαιρετισμό απηύθυναν οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης, κα Γεωργία Κωνσταντία Καραγιάννη, κα Δήμητρα Παπανδρέου και κ. Αγαθοκλής Αζέλης. Παρευρέθηκαν επίσης Διευθυντές, υποδιευθυντές, Σύμβουλοι σχολικής ζωής και εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων της περιοχής μας.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16/11/2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Κέντρο Έρευνας Μουσείο Τσιτσάνη»,  Καρδίτσης 1 (κτίριο παλαιών φυλακών Τρικάλων) και ώρα 6.30μ.μ..

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης