Παρασκευή 23.07.2021 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Έναρξη καλοκαιρινής εκστρατείας στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ08.07.2019 | 6:39 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το πρωινό της Δευτέρας 8 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η έναρξη της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος 2019 με τη δράση “Φύσα, Φύσα το Φεγγάρι.”

Τα παιδιά άκουσαν ζωντανή μουσική μαντολίνου από τον κο Ζήση Ρούστα, ο οποίος έπαιξε μελωδίες που εξυμνούν το φωτεινό ουράνιο σώμα, όπως το “Moonlight Serenade” και το “Dia Luna Dia Pena.”

Στη συνέχεια, οι μικροί μας φίλοι έμαθαν για τη γέννηση του φεγγαριού, τη μάζα του, την ατμόσφαιρά του, καθώς και για τον Νιλ Άρμστρονγκ – τον πρώτο αστροναύτη που πάτησε στο φεγγάρι το 1969.

Τα παιδιά προσπάθησαν να υπολογίσουν ποιο θα ήταν το βάρος τους αν επισκέπτονταν το δορυφόρο μας, και αφού παρακολούθησαν την ταινία μικρού μήκους La Luna, ζωγράφισαν τα δικά τους φεγγάρια.

Στο τέλος, συζήτησαν για λογοτεχνικές απεικονίσεις της σελήνης και άκουσαν την ανάγνωση των παραμυθιών Ο Σίμος, η Στέλλα και το Φεγγάρι και Παρακαλώ Μπαμπά Φέρε μου το Φεγγάρι.

Διαδικτυακή ξενάγηση στο ενυδρείο Κρήτης CRETAquarium

Η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας σας προσκαλεί σε μία διαδικτυακή ξενάγηση στο θαλάσσιο κόσμο του CRETAquarium, το μεγαλύτερο συγκρότημα θαλάσσιας έρευνας, τεχνολογίας και αναψυχής στη Μεσόγειο. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 10:00 π.μ.

Μικροί και μεγάλοι θα συνδεθούν μέσω τηλεδιάσκεψης με έμπειρο ξεναγό του Ενυδρείου, με τη βοήθεια του οποίου θα μπορέσουν να απολαύσουν τη μαγεία του βυθού, να περιεργαστούν τα ενυδρεία και να γνωρίσουν τη θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop