Παρασκευή 21.06.2024 | Εορτάζουν: Αφροδίσιος, Αφροδισία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ενδιαφέροντα στοιχεία στο συνέδριο ΚΚΠΘ στα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ19.05.2024 | 9:01 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Κακό- ποιώ. Τετράπτυχο αξιομνημόνευτων εκδηλώσεων συμπεριφορών σε ιδρυματικό περιβάλλον!», αποτέλεσε το θέμα του θεματικού, ερευνητικού συνεδρίου που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας στα Τρίκαλα.

Το συνέδριο άνοιξε τις εργασίες του, στο Μουσείο Τσιτσάνη, δίνοντας το παρών, ειδικοί επιστήμονες, φορείς, εργαζόμενοι και πολίτες.

Σκοπός των διοργανωτών ήταν να φέρουν στο επίκεντρο το οξύ ζήτημα των φαινομένων κακοποίησης σε δομές, τους τρόπους αντιμετώπισής του και ιδίως τους τρόπους αποφυγής του.

Εκπρόσωποι ειδικών φορέων, επιστήμονες και πολιτικοί διαχειριστές εστιάζουν κατά την διάρκεια των εργασιών εστίασαν στο φαινόμενο και τις αιτίες του, αναδεικνύουν καλές πρακτικές, ανταλλάσσουν εμπειρίες και προκρίνουν λύσεις.

Το Συνέδριο μεταδιδόταν και διαδικτυακά, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη διάχυση των αποτελεσμάτων του.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Δ.Σ. κα Δήμητρα Παππά:

«Για πρώτη φορά το φαινόμενο της κακοποίησης αντιμετωπίζεται και με τις τέσσερις εκφάνσεις του, την αμφίδρομη μεταξύ ωφελούμενων και φροντιστών, μεταξύ των ωφελούμενων, αλλά και κακοποιητικές συμπεριφορές μεταξύ των φροντιστών.

Στόχος μας δεν είναι μόνο η ορθή αντιμετώπιση, αλλά κυρίως η δημιουργία περιβάλλοντος και σχέσεων αγάπης, που θα οδηγούν στην αποφυγή».

Το κοινό που απευθυνόταν η εκδήλωση ήταν τόσο τα στελέχη του ΚΚΚΠΠ Θεσσαλίας και οι επαγγελματίες του χώρου, όσο και οι φροντιστές σε οικιακό περιβάλλον καθώς και γενικότερα η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση το γενικού πληθυσμού.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης