Δευτέρα 15.04.2024 | Εορτάζουν: Λεωνίδας, Λεωνίδης, Λεώ, Λεωνιδία, Κρήσκης

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ενδιαφέρουσα επιστημονική ημερίδα σε Τρίκαλα και Καλαμπάκα

ΤΟΠΙΚΑ04.03.2024 | 5:55 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Οψεις της σύνδεσης εκκλησιαστικής ιστορίας και πολιτισμού στη χώρα μας αναδείχθηκαν στη διάρκεια της πρωινής συνεδρίας στο πλαίσιο επιστημονική ημερίδας που πραγματοποιήθηκε σε Τρίκαλα και Καλαμπάκα.

Επρόκειτο για την Η΄ Επιστημονική Ημερίδα στο πλαίσιο του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.), με τίτλο «Ελλάδα: Εκκλησιαστική Ιστορία και Πολιτισμός» – MSc «Greece: Church History and Civilization», με το πρώτο μέρος να πραγματοποιείται το πρωί του Σαββάτου στα Τρίκαλα, στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Στον χαιρετισμό του, ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας, μετέφερε το καλωσόρισμα του Δημάρχου Τρικκαίων και Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας Νίκου Σακκά, τονίζοντας, τόσο τη σημασία των ανακοινώσεων, όσο και τη διάθεση του Δήμου να συνεργαστεί για την προώθηση παρόμοιων ζητημάτων. Χαιρετισμό εκ μέρους του Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομου, απηύθυνε ο αρχιμανδρίτης Παντελεήμων, ενώ το επιστημονικό καλωσόρισμα έγινε από τον καθηγητή κ. Απ. Κραλίδη, πρόεδρο του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας & Χριστιανικού Πολιτισμού του ΑΠΘ. Τον συντονισμό είχε ο πρόεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων κ. Αθαν. Δημητρίου.

Η απογευματινή συνεδρία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Νίτσα Λιάπη στην Καλαμπάκα, με χαιρετισμό να απευθύνει η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Μετεώρων Λίλα Μπαντέκα-Νάνη.

Αντικείμενο του ΔΠΜΣ ήταν η μελέτη και η έρευνα των διαφόρων ιστορικών και πολιτιστικών δεδομένων του Ορθόδοξου χριστιανικού βίου, όπως αυτά παρήχθησαν μέσα στην ιστορική πορεία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Συνδιοργανωτές της ημερίδας ήταν το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας & Χριστιανικού Πολιτισμού, του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, ως Επισπεύδον Τμήμα, το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Σωματείο Ιεροψαλτών Τρικάλων, ο Δήμος Τρικκαίων και ο Δήμος Μετεώρων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης