Σάββατο 15.06.2024 | Εορτάζουν: Αυγουστίνος, Αυγουστίνα, Αύγουστος, Αυγούστα, Ιερώνυμος, Γερώνυμος, Ιερονύμη, Μόνικα, Μόνα, Ορτίσιος, Ορτίσης, Ορτίσια, Ορτανσία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ενδιαφέρουσα ομιλία του Δρ Ραϋμόνδου Αλβανού στο Λαογραφικό Μουσείο

ΤΟΠΙΚΑ13.11.2023 | 5:32 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ζητήματα ιστορικής μνήμης στο πλαίσιο του εμφυλίου πολέμου συζητήθηκαν σε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λαογραφικό Μουσείο Τρικάλων.

Στη «Στέγη Λαϊκού Πολιτισμού» του μουσείου, ο Δήμος Τρικκαίων, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, ο Φ.Ι.ΛΟ.Σ. και οι εκδόσεις «επίκεντρο» διοργάνωσαν το απόγευμα της Κυριακής 12 Νοεμβρίου 2013 την ομιλία του Δρ Ραϋμόνδου Αλβανού με τίτλο «Η δεκαετία του 1940 και ο μετεμφυλιακός πόλεμος της μνήμης». Χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας και η πρόεδρος του ΦΙΛΟΣ κ. Ναυσικά Μουλά. Ο κ. Αλβανός, διδάσκων στο ΕΑΠ, αναφέρθηκε διεξοδικά σε γεγονότα της δεκαετίας του 1940 και ακολούθησε συζήτηση για τα ζητήματα της ιστορικής μνήμης. Εξάλλου η συζήτηση περιστράφηκε και στο περιεχόμενο του σχετικού με την εκδήλωση βιβλίου «Ο ελληνικός εμφύλιος. Μνήμες σε πόλεμο και σύγχρονες πολιτικές ταυτότητες», του κ. Αλβανού. Στη συζήτηση παρενέβη ο Δρ Αλέξανδρος Καπανιάρης, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, ενώ τον συντονισμό έκανε ο δημοσιογράφος και μέλος του Δ.Σ. Φ.Ι.ΛΟ.Σ. Τρικάλων κ. Σωτήρης Κύρμπας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης