Κυριακή 21.04.2024 | Εορτάζουν: Αλεξάνδρα, Αλεξία, Αλεξάντρα, Αλέκα, Ιανουάριος, Ιανός, Ιανή, Φαίστος, Φαιστή, Φαιστίνα,Βάιος, Βάια, Βάγια, Βαία Δάφνης, Δάφνη

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών του 6ου ΓΕΛ στην ενδοοικογενειακή βία

ΤΟΠΙΚΑ03.04.2024 | 9:03 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης, οι εκπαιδευτικοί του 6ου ΓΕΛ Τρικάλων παρακολούθησαν την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «Μορφές ενδοοικογενειακής βίας: Αναγνώριση, Διαχείριση, Αντιμετώπιση στο σχολικό πλαίσιο». Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού από την κα. Μαρία Ψαρράκου, Ψυχολόγο – MSc Εγκληματολογίας.

Το περιεχόμενο της εκπαίδευσης περιελάμβανε τις ακόλουθες θεματικές:

-Ορισμός και τύποι κακοποίησης του παιδιού

-Παρουσίαση των μορφών και των τύπων κακοποίησης – παραμέλησης του παιδιού

-Νέες μορφές κακοποίησης – παραμέλησης του παιδιού

-Ποια παιδιά και γιατί μπορεί να είναι θύματα κακοποίησης – παραμέλησης;

-Γιατί ένα παιδί δεν αποκαλύπτει την κακοποίηση – παραμέληση;

-Τι μπορεί να κάνει ο εκπαιδευτικός σε περίπτωση αποκάλυψης;

-Νομική προσέγγιση του φαινομένου

-Πού μπορώ να απευθυνθώ;

Καθώς  περιστατικά κακοποίησης – παραμέλησης των παιδιών βρίσκονται συχνά στην επικαιρότητα, οι εκπαιδευτικοί καλούνται να είναι σε θέση να τα αναγνωρίσουν, να τα διαχειριστούν και να τα αντιμετωπίσουν σε έναν πρώτο βαθμό στο σχολικό πλαίσιο. Η υποστήριξη και η ενίσχυση των εκπαιδευτικών στην προσπάθεια αυτή κρίνεται κατά συνέπεια απαραίτητη. Ένα βήμα στην κατεύθυνση αυτή αποτελεί και η προαναφερθείσα διαδικτυακή εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε στο 6ο ΓΕΛ Τρικάλων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης